“Brown Sugar”, ali pravi, ne onaj koji su svirali Stonesi… ZZ Top objavili prvu pesmu s novog live albuma

0
278
Oglasi
Bili Gibons, ZZ Top/Photo: YouTube printscreen
Bili Gibons, ZZ Top/Photo: YouTube printscreen

ZZ Top objavili su prvu pesmu, “Brown Sugar”, sa svog predstojećeg live albuma “Raw”.

Da ne bude zabune, nije reč o istoimenoj pesmi Rolling Stonesa. Pesma ZZ Topa “Brown Sugar” se prvi put pojavila na debiju benda iz 1971. godine, prvom albumu ZZ Topa, koji je objavljen nekoliko meseci pre “Brown Sugar” grupe Stonsa.

RASPRODAJA TRAJE I NE PRESTAJE… I GRUPA ZZ TOP PRODALA PRAVA NA SVOJE PESME KOMPANIJI BMG I KKR FONDU

Novu verziju pesme ZZ Topa prati i sjajan muzički spot.

Album “Raw”, koji bi trebalo da bude objavljen 22. jula, snimljen je i za dokumentarni film ZZ Topa za Netflix iz 2019. “That Little Ol’ Band From Texas”, u Gruene Hallu, intimnom mestu poznatom po svojoj tituli najstarije plesne dvorane u Teksasu koja neprekidno radi.

BILI GIBONS IMA NEVEROVATNU KOLEKCIJU AUTOMOBILA… JEDAN OD NJIH SIGURNO ZNATE I IZ SPOTOVA ZZ TOPA

Bili Gibons, Frenk Berd i pokojni Dasti Hil snimili su “Brown Sugar” i još 11 pesama na tom mestu. Druge zapažene numere koje će se pojaviti na albumu “Raw” uključuju “La Grange”, “Tush” i “Gimme All Your Lovin'”.

– “Brown Sugar“ zaslađuje naše koncertne setove već mnogo decenija, tako da se činilo da je to prava pesma za početak “Rawa” – rekao je Gibons u izjavi. – Svirka u Gruene Hall bila je zadovoljavajući povratak našim korenima i veoma posebna okolnost koju sa zadovoljstvom možemo da podelimo sa prijateljima i fanovima koji su bili uz nas sve ovo vreme.

BILI GIBONS PRVI PUT POSLE POSLE SMRTI DASTIJA HILA: REKAO MI JE “SHOW MUST GO ON”… ON JE ŽELEO DA ZZ TOP TRAJE I BEZ NJEGA

ZZ Top će započeti svoju turneju “Raw Whisky” po Severnoj Americi 6. maja na Nijagarinim vodopadima, a putovanje će se protezati tokom leta do kraja avgusta. Gibonsu i Berdu će se pridružiti Elvud Frensis, njihov dugogodišnji tehničar gitare, koji je stao za bas nakon Hilove smrti.

Pogledajte spot za “Brown Sugar”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime