Bred Pit želeo je da glumi Kurta Kobejna… Kortni je odbila, i to je koštalo…

0
521
Kur Kobejn, Bred Pit/Photo: creenshot
Oglasi

Muzičarka i glumica Kortni Lav gostovala je podcastu Markas Marona WTF i zjavila da joj Bred Pit nije dozvolio da glumi u filmu “Fight Club” iz 1999. godine zato što je ona odbila da mu ustupi prava na snimanje biografskog filma o Kurtu Kobejnu njenom pokojnom suprugu i pevaču grupe Nirvana.

Kortni Lav napisala pesmu “Justice for Kurt” kao odgovor na teorije zavere o smrti Kurta Kobejna

Prema onome što je rekla, Bred Pit je, pošto ga je ona odbila, naredio Dejvidu Finčeru, reditelju filma “Fight Club”, da je izbaci iz filma. A odbila ga je prilikom sastanka na kojem su bili njih dvoje i reditelj Gus Van Sant na kome se govorilo o ekranizaciji kratke priče “Planina Brokeback” autorke Eni Pruks koju je kasnije režirao Ang Li. Na tom sastanku Pit je predstavio svoju ideju o biografskom filmu o Kurtu Kobejnu, što je Kortni odbila. Zbog toga je izgubila ulogu Marle, a njeno mesto zauzela je Helena Bonam Karter.

Kortni Lav otkrila: Džoni Dep mi je doslovno spasao život kada sam se predozirala uspred kluba u Los Anđelesu

Priča Korti Lav postala je viralna posle čega je izvor blizak produkciji filma “Fight Club” izjavio za portal Variety da je ona bila na audiciji ali nikada nije dobila tu ulogu.

– Ne možete da izgubite ulogu koju niste dobili. Uloge ne dodeljuju drugi glumci već reditelj filma – rekao je izvor.

Da li se ispalio ili ne? Bred Pit odbio “Matrix” da bi snimio “Fight Club”

Zbog toga je reagovala Kortni i to objavom na internetu. Ćao. Povodom priče koju sam ispričala u podcastu Marka Marona “WTF”, to je priča koju nisam nameravala da ispričam. Bred Pit me na to naterao. Ne sviđa mi se način na koji posluje i rukuje svojom moći. Iznela sam činjenicu koja se zbila na početku produkcije filma “Fight Club”, napisala je ona.

Ona je dodala kako zna da je odabir glumaca poput ruleta i to što je rekla 22 godine kasnije nije znak ljutnje zbog gubitka uloge.

Bred Pit: Ljudi misle da sam bahat i uobražen, a ja ustvari imam prosopagnoziju…

“U podcastu sam se prisetila dana kada su me Bred & Gus Van Sant pozvali na ručak i pokušali da me ucene s ulogom u filmu u zamenu za prava na film o Kurtu Kobejnu. Pošizela sam na njih i istog dana sam dobila otkaz. Svaka reč koju sam rekla je činjenica.

Nikada ne bih dozvolila Bredu da glumi Kurta. Jeb…, šta misliš, ko si ti?“.

Dodala je kako je nakon toga nastavila da odbija ideje Breda Pita i njegove kompanije Plan B u vezi biografskog filma o Kobejnu, a posljednj put to se dogodilo 2020. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime