Branimir Johnny Štulić dobija skulpturu u Zagrebu… a napravio je – Boris Leiner

0
222
Branimir Džoni Štulić/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Skulptura Branimira Johnnyja Štulića, delo akademskog kipara i bubnjara Borisa Leinera svečano će biti postavljena u zagrebačkom Tematskom parku Rock’n’rolla u petak 7. juna u 19:00. sati.

“Jedan od najvećih rock autora ovih prostora time će se pridružiti brojnim drugim legendarnim muzičarima koji su već dobili svoje mesto u ovom jedinstvenom parku”, poručuju inicijatori ove akcije i nastavljaju:

Boris Leiner: Johnnyjev povratak bio bi ravan povratku Isusa, neuništiv je i on bi pomirio zavađena plemena

Eto ga… samo smo čekali… Džoni Štulić zagrmeo iz Holandije o novoj knjizi Borisa Leinera: Kanibal opet muda za bubrege prodaje…

“Boris Leiner, kao bubnjar Azre godinama je stvarao muzičku istoriju zajedno sa Štulićem, a sada mu je dao svojevrsnu podršku u formi prve Johnnyjeve skulpture. Radi se o ukupno četvrtom Leinerovom radu izloženom u Tematskom parku Rock’n’rolla smeštenom u ulici Pavla Hatza 16, a dosad je inspiraciju pronalazio u Džonu Lenonu, Ejmy Vajnhaus i Džimiju Hendriksu”.

Uz njih, ova zagrebačka turistička atrakcija pokrenuta pre 11 godina prostor je dala mnogim gigantima svetske, ali i domaće muzičke scene, kao što su Dejvid Bouvi, Ramones, Džo Stramer, Debi Hari, Igi Pop, Dino Dvornik, Nik Kejv, Lemi Kilmister, Pati Smit, Skin iz Skunk Anansie i Džek Vajt.

Svečano otkrivanje skulpture, u organizaciji Radio Tvornice, planirano je za petak, 7. juna u 19:00, a ulaz je slobodan.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime