Boris Blank, muzički vizionar i osnivač kultne grupe Yello, predstavio album “Resonance”

0
121
Boris Blank_Press Photo_credit Martin Wanner
Oglasi

Muzički vizionar koji već četiri decenije oblikuje elektronsku muziku kao žanr, Boris Blank predstavio je svoj treći studijski album pod nazivom “Resonance”.

Renomirani umetnik, koji je karijeru počeo kao član legendarnog sastava Yello, u okviru ovog projekta bavi se pravilima gravitacije, vremena, atmosferskih stanja i drugih fenomena prirode, a posebnu čar daje činjenica da se sve ove pojave ilustruju prvenstveno zvukom i istraživanjem šta sve zvuk može da predstavi. Album, na kom se nalazi 12 numera, predstavlja još jedan autorov izlet u svemir i istraživanje fizike i akustike.

Resonance_Cover Artwork

– Često sam u stanju da se izgubim u magiji prirode, naročito oblaka – oni su nešto najlepše i umem da provedem sate gledajući u nebo. Veliki sam ljubitelj i tradicionalnih priča o antičkim kulturama i voleo bih da mogu da putujem kroz vreme i upoznam izgubljene civilizacije. Muzika mi upravo to omogućava. Puštam svoje pesme da me same vode u sopstveno raspoloženje, jer razvoj mojih numera uglavnom nije nešto što mogu da iskontrolišem. Na početku je uvek prisutan jedan fragment iz kog se sve razvija. Rad na novom albumu me je odveo sa ovog sveta i bio je veliki put u nepoznato, ali i povratak u unutrašnji mir, kao da mi je pao kamen sa srca – ispričao je Boris Blank o procesu stvaranja novog izdanja.

Sećate li se elektronskog dueta Yello? E pa, vratili su se i predstavili novu pesmu i spot, stiže i album

Muzičar je svoje prethodno veliko izdanje objavio 2020. godine u okviru benda Yello – album “Point” koji je osvojio švajcarske i nemačke top liste, a sada se ponovo fokusira na solo projekte i istražuje limite elektronske muzike.

Yello, Dieter Meier und Boris Blank (rechts) fotografiert an der Kurhausstrasse in Zürich.

Yello je kao grupa svoj status na svetskoj sceni posebno stekla zahvaljujući globalnim hitovima “Bostich”, “Oh Yeah”, “The Race” i “Limbo”, a kolega iz benda Diter Mejer u potpunosti podržava solističke poduhvate Borisa Blanka i oduševljen je njegovim vizionarskim idejama, tako da nema sumnje da bend čeka još mnogo godina pomeranja granica u muzici.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime