Bora Đorđević posle svih ovih godina otkrio kako je Bajaga zaista napustio Riblju čorbu…

0
2872
Riblja čorba, Priča 2022/ Photo: AleX
Oglasi

Momčilo Bajagić Bajaga, kao što je poznato, nekoliko godina svirao je u Ribljoj Čorbi. Frontmen ovog sastava, Bora Đorđević, otkrio kako je došlo do toga da Bajaga napusti bend.

– To je malo duža priča… Imali smo album koji se zvao “Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju”, popularnost nam je opala. Bajaga je spasao taj album, dao je puno svojih pesama na tom albumu, i dao je sebe na tom albumu. Jednostavno, posete nisu bile više onakve kakve smo navikli… Album je prograšen šundom, da bi sada doživeo reizdanje i prestao da bude šund. Prodato je jedva 100 hiljada primeraka, što je za nas tada bilo neuspešno – rekao je Bora Đorđević za Exkluziv i dodao:

Mali slonovi, pozitivna geografija i Riblja čorba bez začina… ili dan kada je Bajaga održao prvi samostalni koncert… Vraćamo se u 1984, u zagrebački Kulušić…

I dogovorili smo se da napravimo pauzu. Bajaga je otišao na Mljet na letovanje, mi smo ostali u Beogradu, pojavljuje se čovek Grk, ima hotel u Grčkoj. Kaže: “Hoćete da vas angažujem da sviramo… Ali ne hotelska svirka, nego koncerti baš. Samo preko vikenda koncert. Ništa ono, sviraš pa pauza…” Miša je zvao Bajagu, Bajaga kaže: “Neću da dođem, ja se odmaram.” Ja mu nisam verovao, pošto smo ipak surovi profesionalci… I kada je drugi put odbio, nisam imao izbora. Bilo je vreme, jednostavno, da ode. To je bilo dobro za njega, to se pokazalo. On je jak autor izuzetno. Bilo je vreme da se osamostali. Napravio je veliku karijeru. Jugoslavija je imala izuzetno jaku scenu, po mom mišljenju, treću na svetu, iza Engleske i Amerike – zaključio je Bora za TV Prva.

Pogledajte snimak:

Inače, Bajaga je podkastu Agelast otkrio kako je izledala njegova audicija za Riblju Čorbu.

– Uzmem gitaru i dođem na tu audiciju u džez klubu Doma omladine, pored Amerikane. Naravno, trema. Odsvirao sam to što su hteli, ali nisam nešto razbio. Onda sam probao da pevam terce neke. I to je bilo onako. Valjda sam im legao nekako. Imao sam dugu kosu, bio sam mlad i napaljen. I prime me u Čorbu. Prvu svirku sam imao u Jerkovcu, to je rodno selo Rajkovo. Sećam se da sam bio šokiran što je bina bila kao ova dva stola, od nabijene zemlje – rekao je Bajaga.

Pogledajte snimak:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime