Mali slonovi, pozitivna geografija i Riblja čorba bez začina… ili dan kada je Bajaga održao prvi samostalni koncert… Vraćamo se u 1984, u zagrebački Kulušić…

0
441
Oglasi
Pozitivna geografoja, cover
Pozitivna geografoja, cover

Prvi samostalni koncert Momčila Bajagića Bajage dogodio se 12. aprila 1984. godine. Bajaga je nastupio u zagrebačkom klubu Kulušić praćen neformalnom grupom muzičara, među kojima je bio i Kornelije Kovač, a promovisao je svoj prvi album “Pozitivna geografija”.

U vrijeme dok je radio na ovom albumu, Bajaga je, zapravo, i dalje nameravao da ostane član Riblje čorbe, u kojoj je do tada svirao, ali nenadani uspeh albuma doveo je do razlaza u leto 1984. i Bajaga je nakon toga osnovao prateću grupu Instruktori i nastavio sa svojim radom, a Riblju čorbu ostavio bez važnog začina.

– Da, tada još nismo bili Bajaga i Instruktori. Ja sam tada imao album koji se zvao “Pozitivna geografija”, a tadašnji urednik muzičkog programa u Kulušiću Dražen Vrdoljak me pozvao i pitao bih li mogao da skupim neki bend i  odsviram  pesme s tog prvog albuma. Ja sam skupio ekipu, a na plakatima je negde pisalo Bajaga – gitarista Riblje čorbe. U Kulušiću je bilo poluprazno, oko 300 ljudi, ali bio je odličan zvuk, odlična svirka i super smo prošli. Publika je odlično reagovala, bili smo jako zadovoljni. Za nekoliko meseci smo se vratili ponovo i napunili Kulušić – ispričao je svojevremeno Bajaga.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime