“Boom”… The Trigger ima novi video singl

0
208
Oglasi
The TriggerPhoto; Promo, Kontakt
The TriggerPhoto; Promo, Kontakt

Metal bend The Trigger predstavio je animirani lyric video za pesmu “Boom” koja se nalazi na nedavno objavljenom albumu “The Time of Miracles”. Gost u pesmi je Marko Matijević  Sekul, frontmen hrvatskog benda Manntra.

Video u prvi plan stavlja tekst pesme – priču o uzaludnosti trke za posedovanjem moći, novca i statusa, kao i nemoć takve individue u trenutku susreta sa smrću.

– Naše društvo glorifikuje uspeh i postignuće iako su u pitanju prolazne stvari koje ne možemo poneti sa sobom u grob. Pišući tekst pokušao sam da predstavim trenutak susreta sa tom istinom iz ugla onoga ko će izgubiti sve za šta se borio ceo život, gazeći preko drugih radi lične dobiti. Taj trenutak je osveta svih ugnjetavanih, i u samoj priči postoji i pojedinac koji trijumfuje i sudi zločincu. Da li je metak u tekstu figurativan i predstavlja istinu koja ubija i zadaje finalni udarac ili je bukvalan, to ostavljam samim slušocima da rastumače – objašnjava poruku pesme gitarista benda Dušan Svilokos i dodaje:
– Kako je već tradicija da uz pomoć bliskih prijatelja sami radimo sve za bend, tako sam ovaj put ja zasukao rukave i animirao video. Opredelili smo se za lyric video kao formu, jer su ritam i energija koju prenose Milena i Marko dok pevaju pesmu prosto nametnuli da stavimo tekst i pevanje u prvi plan. Radeći na novom albumu posebnu pažnju smo posvetili tome da određenu poetiku i stil naših tekstova što bolje prenesemo na engleski jezik i ovo je još jedan način da se to dodatno istakne.

Photo: Promo
Photo: Promo

Singl je zvanično objavljen na digitalnim servisima, a ceo album “The Time of Miracles” možete da naručiti i poslušati na ovom linku.

Album je sa autorske strane istovremeno i presek dosadašnjeg rada benda The Trigger. Na izdanju se nalaze neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem aranžmanu i naravno na engleskom jeziku.

Ovo je četvrti album grupe, ali prvi koji je namenjen internacionalnoj publici. Najavili su ga spotovi za pesme “Pray” i “What Have We Become” i lyric video za “Don‘t Feed the Cannibals” na kome gostuje Darko Živković iz benda Downstroy.

Za produkciju i miks albuma ponovo je bio zadužen gitarista benda Dušan Svilokos, a za vizuelni koncept se pobrinuo dugogodišnji saradnik The Triggera, Vladimir Petrović.

Inače, bend je početkom ove godine objavio da je sklopio dogovor sa Massacre Recordsom, nemačkim labelom specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk.

Ovim se The Trigger pridružuje malom broju sastava sa ovih prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili veliku podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime