BOOK & ROLL OPEN DAY: ROKENROL JE ŽIV – I MLAD… Ovi bendovi sviraće u subotu u Rokanju

0
246
Oglasi
Book & Roll Open Day
Book & Roll Open Day

Book & Roll Open Day se bliži, startujemo u subotu, simbolično u “5 do 12”, a na sceni Rokanja svi koji nam se pridruže (a ulaz je, da podsetimo, besplatan), imaće priliku da čuju pet odličnih mladih bendova.

Dokaz da je u Srbiji rokenrol i te kako živ. I mlad.

Uostalom, dođite, i uverite se sami:

KK Trio

KK Trio je bend sačinjen od mladih muzičara koji u svojim aranžmanima interpretiraju džez standarde, kompozicije “savremenog” džeza i autorske kompozicije.

KK Trio/ Photo: Facebook @kktrio
KK Trio/ Photo: Facebook @kktrio

Imajući u vidu da je svaki član benda takođe izuzetan solista, njihovi nastupi donose posebnu energiju što kod publike izaziva vrlo pozitivne reakcije.

Članovi benda KK Trio su: Katarina Kočetova – piano, vocal, Marko Čurčić – double bass i Bogdan Đurđevic – drums.

[infobox title=’Udruženje Rok Planeta, Kraljevo’]

Rok Planeta/Photo: Facebook
Rok Planeta/Photo: Facebook

Rok ekipa iz Kraljeva stiže na Book & Roll Open Day. Rok Planeta ustvari nije bend, već udruženje, neprofitna organizacija koja okuplja rok muzičare i umetnike srodnih pravaca u cilju afirmacije rok i urbane muzike i kulture. Rok Planeta okuplja mlade rok muzičare, uči ih kako se svira i kako se živi rokenrol, i daje im priliku da svoj talenat i umeće pokažu na sceni. A kako oni zvuče… čućemo u subotu u Rokanju.[/infobox]

 

Raskid 13

Pančevački dragstor – punk bend Raskid 13 postoji od 2014. godine i svakako je unikatna pojava na domaćoj muzičkoj sceni.

Raskid 13/ Photo: Facebook @raskid13
Raskid 13/ Photo: Facebook @raskid13

Novi hit “Pedro Caliente”, koji je objavljen u decembru prošle godine, označava prekretnicu u karijeri benda. Zbog promene političke situacije u svetu do koje je došlo posle pobede Donalda Trampa u Americi, Raskid13 je odlučio da amerikanizuje svoje stvaralaštvo, odnosno da uvede elemente vestern & kantri muzike meksičkog tipa. Ako se izuzmu Nikola Karović i Slavko Perović, ovo je jedan od prvih takvih hitova na našim prostorima, a definitivno prvi u Južno – banatskom okrugu.

Raskid 13 su: Slavko Kozomora – vokal, Boba Bugarin – bubnjevi, Miroslav Ivanović Joe – bas, Đorđe Živkov – gitara, Dušan Svirčev – gitara i Mihajlo Nestorov – sve radi (tako kažu iz benda).

 

Lift

Mladi beogradski bend Lift čine uglavnom šesnaestogodišnjaci koji sviraju pop rok, upakovan u gitariske aranžmane i modernu produkciju.

Lift/ Photo: Facebook @LIFTbend
Lift/ Photo: Facebook @LIFTbend

Inspirisani su novom svetskom rok scenom, a idoli su im Muse, Linkin Park i Green Day.

Prvi hit singl i spot im je “Ako si volela”. Komponovao ju je Zoran Antonijević, a tekst je napisao naš čuveni rok pesnik i muzičar Nikola Vranjković.

Lift su: Aleksa Vučković – vokal I gitara, Luka Lisjak – bubnjevi, Jakša Pantelić – bas gitara, Strahinja Vuković – klavijature i kao novi član Dimitrije Borčanin – gitara.

Mladi Džek

Novi bend na srpskoj sceni Mladi Džek ,nastao na petak 13. 2015, svoj EP prvenac pod nazivom “Zašto Mi Dozvoljavaš da Te Jurim Kada Mogu da Te Volim?” objavio je u decembru prošle godine za izdavačku kući Lampshade Media.

Mladi Džek/ Photo: Promo
Mladi Džek/ Photo: Promo

O sebi, bend je izjavio:

– Ko smo mi? Kako je iluzorno da pokušam da ti pričam o nama? Videćeš nas onako kako hoćeš da nas vidiš. Naša muzika je nastala u samoodbrani od sveta koji obesmišljava Ljubav.

Kada su nagrade u pitanju,Mladi Džek je osvojio drugo meste na Underground Festu 2016. u Vlasotincu i učestvovao u finalu Belgrade Demo Festa 2016. godine.

Bend nastupa u sastavu: Đukica Đurović (Novi Beograd) – tekstopisac i glavni vokal, Luka Dž. Jovanović (Pančevo) – solo gitara i prateći vokal, Aleksandar Hadži-Hristos (Pančevo) – bas gitara, Miloš Banović Ban (Karaburma) – bubanj i Mihajlo Dudar (Novi Beograd) – ritam gitara.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime