“Bonnie & Clyde” KINK generacije u kratkom filmu “Houdini”

0
49
Ivan Grobenski - Houdini, screenshot
Oglasi

Ivan Grobenski objavio je kratki film “Houdini” za istoimenu pesmu s aktuelnog albuma “KINK”.

Režirao ga je Bojan Koštić koji je kroz svoj već prepoznatljiv noir stil dočarao atmosferu kratke krimi priče. Kao što i Grobenski na svom albumu “KINK” beskompromisno ukazuje na pomanjkanje ljudskosti i banalizaciju agresije, tako je i Koštić kroz ovu kratku priču ekranizovao ubistvo nakon kojeg nema kajanja, već samo “skrolovanje”.

Ivan Grobenski/Photo: Bojan Koštić

Kao protagonisti sveta u kojem iza odluka stoji samo sopstveno zadovoljstvo, bez imalo empatije i odgovornosti, Lovro Kocijan i Klara Grobenski u glavnim ulogama otelotvorili su “Bonnie & Clyde” tzv. KINK generacije.

Čovek “u koži” veštačke inteligencije… Ivan Grobenski objavio singl i spot “Dynamite”

– Ideja za “Houdini” bila je jednostavna – napraviti muzički spot koji to nije. Realnost je takva da je puno teže snimiti film nego muzički spot, a spot nikada ne može biti film jer su kod spotova vizuali u službi pesme. Pokušao sam da napravim nešto drugačije, nisam se oslanjao na to da pesma diktira vizuale, već sam je podredio filmu, tako da ona više bude soundtrack nego glavni fokus spota – o svom delu rekao je reditelj filma Bojan Koštić i dodao:

– Proces razrade ideje bio je u potpunosti odvojen od pesme za koju radimo spot, odnosno mogli smo iskoristiti realno bilo koju drugu pesmu s albuma “KINK”. Tako da je ovaj spot neki hibrid između filma i muzičkog spota, može da živi kao samostalan rad, isto kao što pesma živi samostalno, nezavisna od njenog video spota

Pogledajte kratki film “Houdini”:

Poslušajte album “KINK” Ivana Grobenskog:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime