Bogović i Fileš o novom Prljavom kazalištu: Zašto nastupati pod drugim imenom, kad imate svoje ime…

0
378
Davorin Bogovc, screenshot YouTube @crorec
Oglasi

Tihomir Fileš i Davorin Bogović, bivši članovi Prljavog kazališta, a sada članovi novog Prljavog kazališta kojeg su osnovali pošto je Fileš otišao iz starog, gostovali su u RTL Direktu gde su delomično razjasnili situaciju koja se dogodila među članovima tog sastava.

Cela situacija je, kako se čini, mnogo manje dramatična nego što na prvi pogled deluje.

Cirkus je kompletan… Sada i zvanično postoje dva Prljava kazališta

Fileš nije otkrio šta je to tačno bilo između njega i Jasenka Houre, pozivajući se na to da je sudski spor oko prava na korištenje imena još u toku, ali otkrio je kako su novi ‘prljavci’ uopšte nastali:

Tihomir Fileđ, screenshot RTL Direkt

– Krivi smo svi, mi imamo mnogo duži staž od drugih. Nije tako jednostavan proces, ja sam s Kraljićem, za vreme korone, nismo imali pametnijeg posla pa smo stvarali, dorađivali njegove pesme. Znali smo da to mora da otpevati ili Bogović ili Nik Kejv. Onda smo morali da nagovorimo i Bogovića.

Bogović je pak rekao kako to nije bilo toliko teško, budući da je s Filešom oduvek u najboljem odnosu od svih iz benda.

Davorin Bogovc, screenshot RTL Direkt

Na pitanje hoće li stvarno nastupati pod imenom Prljavo kazalište i zašto nisu izabrali neko drugo, rekao je:

– Teško je nastupati pod drugim imenom. Kad imate svoje ime, imate svoje ime. Neobično je, da. Život piše romane, meni tu nije situacija jasna, svi pregovori su propali, mislim. Bitno je možda u ovom momentu reći da u ovoj situaciji kada izdajemo album, u ovom trenutku niko nikome ništa ne brani.

Novi album, ili prvi album u ovakvom sastavu, zvaće se “Prljavo kazalište Underground” i izlazi 22. septembra, a za njega kažu da će imati zvuk starog Prljavog kazališta. Onog do perioda “Crno bijelog svijeta”, a cela njihova kampanja se zato zove “Back to the Roots”. Iako to nisu zvanično potvrdili, pesme nastale posle tog perioda novi bend vrlo verovatno neće svirati.

Ponovo radi Prljavo kazalište… Houra i Bodalec snimaju novi abum posle 10 godina, biće pun nostagije i psovki

Album, inače, nosi naziv “Underground” zbog garaže u Utrinama gde su snimali, ali i zbog zvuka koji će imati. A upitan za mišljenje o pesmama Prljavog kazališta posle njegovog odlaska iz benda, Bogović je odgovorio da ih ni ne zna, iako je (zbog Fileša) odlazio na koncerte. Kaže da je “bio fokusiran” na bubnjara, ne na pesme.

HL/Izvor: muzika.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime