Bob Geldof u Londonu postavlja mjuzikl “Just For One Day”, inspirisan Live Aidom

0
269
Bob Geldof, screenshot YouTube
Oglasi

Poznati i najveći humanitarni koncertni spektakl Live Aid koji su 1985. godine organizovali Bob Geldof i Midž Jur, poslužio je Geldofu kao predložak za mjuzikl koji će postaviti na londonskoj potorišnoj sceni.

Koncert Live Aid, kako bi prikupio novac za pomoć gladnima u Etiopiji, poslužio je kao inspiracija za mjuzikl “Just For One Day” koji će premijerno biti izveden u Londonu početkom 2024. godine. Organizacijom Live Aida, Geldof i Jur su istovremeno podstakli ideju organizovanja brojnih drugih humanitarnih koncerata na stadionima.

Vraća se Live Aid? Geldof poslao zahtev britanskoj vladi, koncert koji važi za najbolji u istoriji dobija reprizu?

Mjuzikl nazvan “Just For One Day”, sadržavaće pesme grupa Queena, U2, Eltona Džona, Pola Makartnija i Stinga – izvođača koji su nastupili na stadionu Wembley tog dana 13. jula 1985. godine. Mjuzikl će biti postavljen u londonskom Old Vic Theatreu od 26. januara do 30. marta.

Bob Geldof razočaran putem kojim ide ovaj svet: Live Aid danas ne bi mogao da se dogodi

Međutim, Geldof je rekao za BBC da fanovi ne bi trebalo da očekuju nikakav ​​tribute show već mjuzikl o njegovim i tuđim iskustvima tokom organizacije Live Aida.

– Ovo nije mjuzikl u čast Live Aidu. Ne želim tako nešto da radim. Dakle, ne postoji osoba obučena kao Fredi MErkjuri. Pesme pokreću dramsku radnju. Priča se temelji na stvarnim svedočenjima tog dana. Stvarni ljudi pričaju svoju priču u ovom mjuziklu. Dakle, to je jedno složeno pozorište.

Mjuzikl se radi uz dozvolue dobrotvorne zadužbine Band Aid, koja će dobiti 10 posto od svake prodate ulaznice. Boba Geldofa glumiće engleski glumac Kreg Els.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime