“Bless This Mess” je novi album Meg Remi i U.S. Girls

0
243
Meg Remi/ Photo: Emma McIntyre
Oglasi

Meg Remi, afirmirala se kao jedna od najistaknutijih predstavnica andergraund scene u poslednjih 15 godina.

Prve eksperimentalne albume objavila je za izdavačku kuću Siltbreeze, a od 2015. je štićenik izdavačke kuće 4AD, zakoju je objavila albume “Half Free” (2015), “In A Poem Unlimited” (2018) i “Heavy Light” (2020), i svi su bili nominovani za kanadsku nagradu Polaris.

“Mad As Hell” U.S. Girls – Srednji prst i moćna poruka za svetske lidere

Poslednji album “Bless This Mess” uvid je u njena razmišljanja o fanku, majčinstvu, grčkoj mitologiji, sporim improvizovanim baladama i radikalno dezorijentisanoj radosti, spajajući sve pesme u eklektičnu sliku gotovo himskih pesama o životnom bolu i ostvarenjima.

Meg Remi/ Photo: Emma McIntyre

Remi je album kreirala tokom trudnoće i sa dosta spoljnih producenata i muzičkih tehničara, tako da album daje osećaj fluidnosti i takođe odražava promenljivo fizičko stanje pevačice.

Pored njenog tela, njen glas se takođe promenio tokom procesa snimanja zbog toga što se njena dijafragma prilagođavala rastućim stvorenjima u njenom stomaku. Tako su praktično svi snimci na albumu nastali u prisustvu njenih sinova, bilo u materici ili naručju.

Remijevi performansi su prožeti psihologijom i fiziologijom ovog putovanja: više krvi, više osećanja, isprepletenih čuda i râna rađanja.

Kupi pištolj da se zaštitiš… Meg Remi aka U.S. Girls novim spotom skreće pažnju na nasilje nad ženama

Prikladno, pesme se uveliko razlikuju po tempu i instrumentaciji, ali pune osećaja iskustvenog otkrovenja, između otkrića i delirijuma, i kreću se po ivici eksperimentalnosti.

Čak i uvodna pesma “Only Daedalus” servira plesni R&B, a onda njen pogled skreće ka unutrašnjosti, ka sebi i međuljudskim odnosima, koje opisuju numere “Just Space For Light”, skakutava mračna balada “Screen Face” i sanjivi, radio prijateljski “RIP Roy G Biv”.

Meg Remi/ Photo: Emma McIntyre

Produkcija tokom čitavog albuma ostaje vrhunska, uokvirujući vokal, bas, klavijature i ritam, toplinom zvuka pakuje ih u smelu harmoničnu teksturu koja ne izneverava slušaoca, čak ni nakon više slušanja.

Moglo bi se reći da je “Bless This Mess” album koji sadrži pesmu za svakoga.

Na ovom izdanju, Meg Remi uspeva da zadrži svoju poziciju jedne od inovativnijih predstavnica indi scene, bilo da izražava pozitivne ili negativne emocije.

I dalje se spretno kreće između forme i oblika svojih pesama, izuzetno dobro povezujući pop sa bolom i radošću.

Zato “Bless This Mess” odjekuje čak i posle slušanja, bilo zbog svojih spretnih melodija ili zbog umetničkog okruženja kompleksnosti majčinstva i života.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime