“Bez sna”… Banjalučki bend Katarza predstavio novi singl

0
257
Oglasi
Katarza/ Photo: Promo
Katarza/ Photo: Promo

Banjalučki bend Katarza objavio je novi video singl pod nazivom “Bez sna” koju su tokom marta snimali u studiju MC Pavarotti u Mostaru, a pomenuta pesma naći će se na njihovom predstojećem albumu “Energija” koji bi trebalo da bude završen početkom sledeće godine.

Katarza je kao poednik Banjalučke gitarijade 2020 osvojila nagradu – snimanje pesme u poznatom mostarskom studiju.

– Prošle godine smo pobjedili na šestoj Banjalučkoj gitarijadi koju je organizovala agencija Queen estrada. Nagrada je bila snimanje pjesme u Mostaru i mi smo sa tom namjerom i otišli. Međutim, kada smo došli u MC Pavarotti uvidjeli smo da su tamo odlični uslovi za snimanje, pa smo odlučili da snimimo maxi singl na kojem će se naći četiri pjesme – rekao je Ernest Bučinski frontmen, pevač i gitarista bedna.

Katarza u MC Pavarotti/ Photo: Promo
Katarza u MC Pavarotti/ Photo: Promo

Katarza je nastala 2008. godine i kroz sastav su prošli mnogi muzičari. Bend je u različitim postavama do sada imao dosta nastupa, ali, po mišljenju frontmena benda, bend nikada nije bolje zvučao nego sada.

– Ova ekipa je dobitna kombinacija. Na Gitarijadi smo nastupili kao trojac Alen Tarabić, Denis Selimović i ja. Jako dobro smo odsvirali taj nastup, ali ipak nam je falio još jedan “stub” da bi bend zazvučao jače i stamenije. Pozvali smo Borka Stajčića da se priključi ekipi kako bi gitarske dionice i rifovi došli do izražaja. Njegova gitara na postojeću perfektnu ritam sekciju ulegla je kao da sa nama svira godinama. On je odličan instrumentalista i majstorski je odradio sole koje su jako originalne. A zaista je teško u okeanu rokenrol bendova biti originalan, jer na hiljade je bendova i muzičara koji su stvarajući svoje pjesme ostavljali tragove u istoriji ove vrste svirke. Ipak, ako smo dostigli barem kapljicu originalnosti u tom ogromnom okeanskom prostranstvu raznoraznih bendova, možemo reći da smo uspjeli. U principu mi smo svirali za sebe i da sebi udovoljimo, ali naravno da bi nam bilo jako drago kada bi i publika prepoznala i pozitivno ocijenila naš rad – izjavio je Ernest.

Izvor: buka.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime