Beogradski Vizelj kreće na martovsku turneju po Srbiji i Bugarskoj

0
236
Vizelj
Vizelj/ Photo: Promo
Oglasi

Četvoročlani bend Vizelj koji je nedavno objavio album “Ne vidim te od dima” ide na martovsku turneju po Srbiji i Bugarskoj.

Prošla godina je bila izuzetno uspešna za njih – objavili su album sa pet singlova i spotova, i održali veliki koncert u Domu omladine Beograda (krajem decembra) u sali Amerikana.

Vizelj će nastupiti u petak, 3. marta u niškom klubu Feedback, a odmah zatim 4. marta u Sofiji (Bugarska) i oba nastupa će svirati zajedno sa beogradskim bendom Turbo Trans Turisti. Posle toga slede solo nastupi u Užicu (10. marta) i Čačku (11. marta).

Kroz devet pesama sa novog albuma “provozali” su publiku kroz široku paletu žanrova, od garažnog roka tipičnog za 70-te godine, do rada na bubnjevima u stilu jungle i drum&bass producenata iz Velike Britanije.

Vizelj/ Photo: Promo

Pored već ranije objavljenih video singlova “Šta je stid?”, “Struja”, “Novčanice”, “Mislim da sam plav” i naslovne “Ne vidim te od dima”, na albumu se nalaze još četiri pesme – “Debeli mesec”, “Radijacija”, “Tonem u san” i “Umri”.

Nedavno je objavljen i remix hit singla “Struja”, koji su napravili momci iz dab benda Headhop, a koji su na svirci u Domu omladine Beograda svirali pre Vizelja.

Novi album je četvrto studijsko izdanje Vizelja, posle prvog EP-ja iz 2014, albuma “Naj Bolji“ iz 2017. i EP-ja “Superspektakl“ iz 2018. godine.

Godine 2019. Vizelj je imao i turneju po Velikoj Britaniji, gde su predstavili boje beogradske scene u čak četiri grada – i to u Dablinu, Liverpulu, Edinburgu i Londonu.

Vizelj/ Photo: Promo

Ekipu benda čine:  Aleksa Nedić, Veljko Milinković, Jelisaveta Todorov i Pavle Petrović.

Consecration, Vizelj, Koikoi, Proto Tip… Na Hali Gali festivalu 24. marta u klubu Drugstore

Članovi benda Vizelj su takođe glavni odgovorni za formiranje primećenog Hali Gali kolektiva koji najavljuje novi event Rodeo u klubu Drugstore 24. marta, gde gde će nastupiti neki od najzanimljivijih artista lokalne scene. Takođe najavljuju i novu kompilaciju, dok prvu možete slušati ovde.

Datumi turneje:
Petak, 3. mart – Feedback, Niš (w/ Turbo Trans Turisti)
Subota, 4. mart – Singles bar, Sofia – Bugarska (w/ Turbo Trans Turisti)
Petak, 10. mart – GKC Užice
Subota, 11. mart – Zona 9, Čačak

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime