Beogradski bend Kontrola besa poziva na “Buđenje”

0
252
Kontrola besa/Ohoto: screenshot YouTube @kontrolabesaofficialchanne2781
Oglasi

Marko Milošević je bas gitarista i osnivač beogradskog autorskog benda Kontrola Besa (CtrlA BesA). Kao klinac je svirao hard core u grupi Out Of Order i osnovao bend Fat Cat a potom je radio i stvarao u raznim studijima, a najviše u čuvenom  BIGZ-u, kolevci ogromnog broja kvalitetnih beogradskih bendova.

– Iako su postojale ideje o ovakvom bendu, samo pod drugim imenom (Ko Ne), ipak sam odlučio da idem sa Kontrolom Besa (nastalo od Kontrola beJsa kao kontrola bAsa). Svakako je celoj planeti danas potrebna jedna ogromna kontroletina besčuge tako da smatram da nije potrebno previše objašnjavati dalji razvoj imena – kaže Marko i dodaje:

Dža ili Bu slave 35 godina velikim koncertom u Domu omladine Beograda

– Posle puno snimljenih i neobjavljenih pesama odlučio sam da snimim pesmu pod imenom “Buđenj”e. Ta pesma je meni predstavljala osvrt na adolescente koji nekako nesnađeno tumaraju ovim gradom. Oni pokušaju da nađu neko svoje mesto. Ali ne ono mesto koje je primereno za njihov uzrast već se bore sa jakom željom da preko noći odrastu i postanu neki veliki ljudi, ljudine. Taj put je ozbiljno rđav! Na njemu se sreću sa raznim izazovima. U pokušaju da budu i kul, mladi, odrasli, zreli i neprikosnoveno i neprestano povređeni, oni flertuju sa nezakonitim radnjama. Ponekad imaju onu prestupničku facu. Tog izgleda se boje sve bake ovoga grada i kada ih vide, one nekako čvršće drže svoje novčanikčiće i tašnice pune svojih penzijica (“Srećni Ljudi” je ime mog sledećeg albuma, keve mi). Da bi svaki takav bubuljičavi klinja sa žumancetom oko usta uspeo u svojoj nameri da bude niko, njemu je potrebna jedna starija figura na primer neka to bude jedan Žnes (mladež fra). Žnes vrbuje i navlači klince da rade za njega.

Nemanja Bogunović & prijatelji 21. maja u beogradskom Narodnom pozorištu

Jedan mali (junak iz spota za pesmu Buđenje) ipak odlučuje da pokuša da izađe iz tog sra*a i beži prvo u sebe gde doživljava borbu sa samim sobom a potom i kod starog poznanika, mudraca i beskućnika gde doživljava prosvetljenje i budi se kao osvešćen i zreo balavac.

Zvuk koji preferiram je hard rock / funk / rap. Pevam na srpskom. Ali to ne znači da nikada neću snimiti pesmu na nekom drugom jeziku. Volim jasne ali ponekad i metaforične fraze u tekstovima. Način sviranja bas gitare je svakako neki noviji zvuk. Double thumb tehnika i dosta slap-a. Rado koristim i pedale poput overdrive-a i wah wah-a za bas gitaru.

Gitarska “roots” zvezda Filip Sajs prvi put u Beogradu: Sada je sjajno vreme da se pravi nova rok muzika…

Volim da kažem, sada kada su deca porasla i sama hodaju i idu u škole i vrtiće, vreme je da tata polako počne da radi ono što voli.

To je bila priča o Marku Miloševiću i Kontroli Besa a pogledajte i spot za “Buđenje”:

HL/Izvor: muzzik.tv

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime