Bajaga i Instruktori imaju novi album, a na njemu…

0
706
Oglasi
Bajaga i Instruktori/Photo: facebook@@bajaga.official.page
Bajaga i Instruktori/Photo: facebook@@bajaga.official.page

Momčilo Bajagić Bajaga, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu usled pandemije kovida 19 da se posvete dva meseca ovom materijalu.

Novi studijski album grupe Bajaga i Instruktori “Ovaj svet se menja” izlazi 14. septembra, u izdanju dve najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i Croatia records. I prethodni CD ”U sali lom” (2018) bio je objavljen u koprodukciji ove dve muzičke kompanije, a novi album sadrži devet pesama.

BAJAGA I ŠIBENIK BAŠ NEMAJU SREĆE… OTKAZANO, PONOVO. HRVATSKO MINISTARSTVO POLICIJE REKLO – NE

Reč je o već dobro poznatim numerama, koje je lider benda Bajaga pisao za druge izvođače, ili je u pitanju primenjena muzika za film, pozorište i TV serije, tako da je novi projekat zapravo zanimljiv koncept.

Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića “Tvoje oči” i “Moja draga”, zatim “Ja sam se ložio na tebe”, koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe, “Ni na nebu ni na zemlji” – naslovna pesma iz istoimenog filma Miše Radivojevića (1994), tema iz serije “Otvorena vrata”, kao i “Mladost iz mjuzikla “Ženidba i udadba”(Pozorište na Terazijama), sa izmenjenim tekstom, i sada se spominje velikan Arsen Dedić, što će izazvati posebne emocije.

Naslovna pesma “Ovaj svet se menja” otvara album i u planu je da bude ekranizovana uskoro u vidu muzičkog spota. Od novijih kompoziija na albumu su prisutne dve numere nastale ove godine, vezane za film “Hotel Beograd”.

Publici je već poznata “Darja”, koju Bajaga peva sa Milošem Bikovićem, glavnim glumcem u filmu, ali i pesma “Kako se to naziva”, koja se čuje u odjavnoj špici dela.

Na albumu gostuju i frontmen benda Irie FM Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara).

Omot je koncipiran tako da izgleda kao stranice pasoša, za šta je zaslužan takođe Vukašin Marković.

– Naš menadžer Gane Pecikoza stalno nam je predlagao da snimimo ovako nešto, a ja nikada nisam pevao ‘Ja sam se ložio na tebe’, ‘Moja draga’, ‘Tvoje oči’, ljudi dosta vole pesmu iz ‘Otvorenih vrata’ – objašnjava Bajagić u zvaničnom saopštenju.

Pisac tekstova, autor kompozicija, aranžmana i pevač dodaje da su se za vreme korone uglavnom bavili otkazivanjem koncerata, i onda im je spas bio kada su pripremali ovaj album dva meseca, te da su na dobar način iskoristili “mrtvo vreme”.

Promocija albuma će se odvijati u skladu sa situacijom epidemije, i za sada, jedini zakazan koncert je sa makedonskim orkestrom i horom 13. septembra na ARM stadionu u Skoplju pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića.

Iako bi na stadion moglo da stane 10.000 ljudi, u prodaju je pušteno između 1.500 i 2.000 ulaznica, zbog koronavirusa, kako navodi Bajaga u pismu javnosti, i dodaje da će tamo svi u publici biti sa maskama. Taj koncert će biti prvi koncert Bajage i Instruktora nakon nastupa 7. marta u Osijeku.

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime