Home»Muzika»Bajaga i Šibenik baš nemaju sreće… Otkazano, ponovo. Hrvatsko ministarstvo policije reklo – NE

Bajaga i Šibenik baš nemaju sreće… Otkazano, ponovo. Hrvatsko ministarstvo policije reklo – NE

3
Shares
Pinterest Google+
Bajaga/ Photo: Marina Pešić
Bajaga/ Photo: Marina Pešić

Veliki koncert benda Bajaga i Instruktori koji je posle više od 30 godina trebalo da bude održan u petak, 21. avgusta u Šibeniku, otkazan je do daljeg, kako su saopštili organizatori.

BAJAGA: KAD SVIRAŠ, VREME STANE. NIJE REALNO DA SU MIK DŽEGER I SLOBA MILOŠEVIĆ ISTO GODIŠTE…

Iz šibenske PARK organizacije saznaje se da su sve potrebne dozvole za organizaciju koncerta već odavno prikupljene, ali Ministarstvo untrašnjih poslova Republike Hrvatske zaustavilo je koncert.

“Nažalost nije išlo. Iako smo dobili sve dozvole za održavanje koncerta (suglasnost Grada Šibenika, odobrenje Lučke uprave ŠKŽ kao vlasnika prostora, zeleno svjetlo lokalnih Stožera za povećanje kapaciteta maksimalnog broja publike), došli smo do birokratske prepreke koja je stopirala koncert. Radi se o mjeri MUP-a koja nalaže da se radne dozvole do daljnjega ne izdaju pjevačima s putovnicama zemalja koje nisu u EU”, objašnjavaju iz PARK-a.

DA VAS PODSETIMO KAKO TO ZVUČI… BAJAGA NAJAVIO PRVI KONCERT POSLE KARANTINA

Tako je višemesečni trud za sada pao u vodu, a koncert Bajage u Šibeniku pridružio se ovogodišnjim masovnim otkazivanjima koncerata i festivala zbog epidemije korona virusa koja je poharala event industriju, a organizatore dovela do ivice egzistencije.

“Naša duša je mirna i savjest čista, trudili smo se i radili više od pola godine da Šibenik ovo ljeto dobije koncert kakav zaslužuje. Glavom kroz zid ne možemo i nećemo. Nakon prespavane noći, sigurni smo da je na kraju bolje da Bajagu i Instruktore ugostimo iduće godine kad ćemo moći napraviti pravi veliki koncert bez ikakvih ograničenja i zabrana, te bez opasnosti za ugrozu publike”, poručuju organizatori.

Svim kupcima ulaznica u pretprodaji omogućen je kompletan povraćaj novca.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

Zločin rešen posle 18 godina... Dva muškarca optužena za ubistvo Džem Master Džeja iz Run-DMC

Next post

Nije gotovo... Led Zeppelin zbog plagijata "Stairway to Heaven" moraju pred Vrhovni sud SAD

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *