Autori serije “Game of Thrones” najavili novi projekat i podelili javnost, a da još ništa nisu ni uradili

0
178
Oglasi
Game Of Thrones/ Photo: imdb.com
Game Of Thrones/ Photo: imdb.com

Dejvid Beniof  i D.B. Vajs, autori hiperpopularne serije “Game of Thrones” najavili su da će njihov sledeći projekat nositi naziv “Confederate”, a baviće se vrlo osetljivom temom u današnjoj Americi, a dobrim delom i Evropi – rasizmom.

“Confederate” zamišlja alternativni istorijski tok, u kome su južne države SAD uspele da se otcepe u Američkom građanskom ratu. U njima je ropstvo ostalo legalno, čak je i institucionalizovano. Kao da to samo po sebi nije dovoljno intrigantna premisa, i novi građanski rat vreba iza ćoška.

Iako rad na projektu još nije počeo i nijedno slovo scenarija nije napisano, mišljenja ne nedostaje, i uglavnom su skeptična.

Game of Thrones/Photo: Public
Game of Thrones/Photo: Public

Jedan deo javnosti smatra problematičnim činjenicu da će se govoriti o ropstvu kao o svakodnevnoj pojavi, jer se pribojavaju da bi moglo gledaocima da izgleda kao prihvatljiva ideja.

Drugima smeta što se temom ropstva bave dva bela muškarca pa sumnjaju u njihovu sposobnost da temu iznesu na pravi način, a treći tvrde da se ide predaleko sa aktuelizacijom rasnih pitanja u filmovima i serijama i da je to postalo marketinški pogodan trend.

Beniof i Vajs su izjavili kako su očekivali negativne reakcije, mada je njihova količina i njih malo iznenadila.

Pozvali su kritičare na strpljenje i poverenje u to da znaju šta rade, ujedno ističući da će u kreativnom timu biti i afroamerikanaca, jer je uz njih Nišel Trembl Spelman, ali i Malkolm Spelman, jedan od producenata serije “Empire”.

Dok se čeka više informacija o projektu “Confederate”, GOT obara sve rekorde. Prva epizoda sedme sezone zabeležila je rekordnu gledanost u istoriji HBO kuće i serijskih formata uopšte, a naišla je i na skoro jednoglasne pohvale i kritičara i gledalaca.

Izvor: bosonoga.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime