Artan Lili objavili najavangardniju pesmu do sada… a pomogao im – Marinko iz Bjesova

0
327
Artan Lili/Photo/Braca Nadeždić
Oglasi

Grupa Artan Lili predstavila je novi, deveti singl koji će se naći na njihovom predstojećem, trećem albumu. Reč je o još jednoj saradnji sa kolegama sa scene, a pesma i spot donose nesvakidašnju atmosferu, uz prepoznatljivu a uvek novu i snažnu poetiku.

– Veliko nam je zadovoljstvo i čast što je naš novi singl nastao u saradnji sa Zoranom Marinkovićem – frontmenom i pevačem grupe Bjesovi, koji je nesebično i mnogo doprineo realizaciji ove pesme. “Hardkor i pank” ujedno je i nešto najavangardnije što smo uradili u našoj dosadašnjoj karijeri – kaže frontmen benda, Bojan Slačala i dodaje:

Grupa Artan Lili “crvenim koncertom” u Amerikani obeležila 10 godina karijere

– Velike zasluge za audio produkciju pripadaju Nikoli Vranjkoviću i Marku Beniniju, a ništa manje Miodragu Cicoviću (Staight Mickey and the Boyz) koji potpisuje režiju video spota – ekranizacija pesme “Hardkor i pank” je snimljena u jednom kadru… Zahvaljujemo neizmerno i Radio-televiziji Srbije (Služba Scenske realizacije), koji su nam nesebično ustupili neophodne, vrlo specifične kostime iz svog Fundusa kostima.

Artan Lili/Photo/Braca Nadeždić

“Hardkor i pank” je deveti singl sa predstojećeg, trećeg studijskog albuma “III” grupe Artan Lili, koji će kao i prethodna dva, biti zajedničko izdanje PGP RTS i Jugoton Croatia Rekordsa.

Posle singlova “Maca“, “Priča“, “Oud“, “Foliram“, “Pedana“, “Rokenrol posle rokenrola“, “Geler“ i “Otrov“- preostalo je da nam Artani predstve joj jednu numeru koja će, kao deseta, zaokružiti treći studijski album grupe, koji će biti objavljen do kraja ove godine.

HL INTERVJU – Zoran Marinković Marinko (Bjesovi): Ne znam, ništa mi nije jasno… a i muka mi je malo…

Nakon turneje povodom obeležavanja desetogodišnjice benda, koju su započeli u jesen 2022. (velikim koncertima u Beogradu i Zagrebu), a potom nastavili širom regiona, Artan Lili na radost publike- nastavljaju koncertne aktivnosti širom Srbije i regiona.

– Nadamo se da ćete svi uživati u našem novom ostvarenju! – poručuje grupa Artan Lili, uz najavu da će novu pesmu premijerno izvesti pred publikom već u petak uveče (30.6.) na Arsenal festu u Kragujevcu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime