Arsenalizacija 2023… E-Play u Domu omladine Kragujevac

0
339
E-play/ Photo: D. Mataruga
Oglasi

Beogradski alternativni sastav E-Play održaće koncert u subotu, 1. aprila u Galeriji Doma omladine Kragujevac.

E-Play je osnovan još 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka koji karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare, ovaj bend je veoma brzo nalašao svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Do sada su objavili pet studijskih albuma, održali su veliki broj samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stagea na Exitu, preko koncerta u Parizu za “Dan muzike” pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”), učestvovali na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma Munje, kompilacija posvecena Milanu Mladenoviću).

Muziku ovog benda možete da čujete u filmovima: “Munje”, “Potraga za srećkom”, “Zduhač znači avantura”.

Arsenal 2022 E-Play/Photo: AleX

E-play je krajem 2013. objavio album “Obični ljudi” sa koga su se ubrzo izdvojili hitovi “Divan Dan”, “Hiljadu ljudi” i “Ljubica”.

Tokom proteklih godine pesma “Divan Dan” osvojila prvo mesto na mnogim domaćim listama, a u isto vreme dobila i “Megafon” nagradu za najbollji singl godine. Iako ima više od 4 miliona pregleda na YouTubeu “Divan dan” spada u najomiljenije pesme kada je u pitanju koncertno izvođenje ovog sastava.

U aprilu 2018. godine E-Play je objavio album “Sloboda” i dobio veliki broj pozitivnih kritika kako medija tako i publike. Na svim godišnjim listama najboljih albuma iz 2018. godine “Sloboda” se nalazi u prvih 5.

Drugi singl sa albuma “Sloboda” pod nazivom “Srešćemo se neki drugi put “ dobio je Megafon nagradu za singl godine. Radio 202 dodelio mu je drugo mesto za najbolji singl godine 2018.

E-play je bio izabran da predstavlja Srbiju na jednom od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala – holandski Eurosonic Noorderslag (ESNS).

Pored toga bend je objavio prvi live spot u karijeri za pesmu “Srešćemo se neki drugi put”, predstavio je album “Sloboda” na vinilu i objavio spot “Sloboda” u kome se pojavljuje glumica Sloboda Mićalović.

E-play i Bajaga snimili zajedničku pesmu… Pogledajte video singl “Hotel Jugoslavija”

Tokom 2021. godine E-Play je dobio nagradu za pesmu “Sloboda” za najbolju pesmu i spot godine. Iste godine bend je objavio i zajedničku pesmu sa Bajagom – “Hotel Jugoslavija”.

Koncert benda E-Play počinje u 21:00 čas u Galeriji Doma omladine Kragujevac, a ulaz je slobodan.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime