Home»Muzika»Homeland»E-play i Bajaga snimili zajedničku pesmu… Pogledajte video singl “Hotel Jugoslavija”

E-play i Bajaga snimili zajedničku pesmu… Pogledajte video singl “Hotel Jugoslavija”

4
Shares
Pinterest Google+
E-play, Bajaga/ Photo: Promo (Youtube cover)
E-play, Bajaga/ Photo: Promo (Youtube cover)

Alternativni bend E-play objavio je novi video singl pod nazivom “Hotel Jugoslavija” (RTS) u kojem gostuje Momčilo Bajagić Bajaga.

E-play se posle albuma “Sloboda” (2018) oglasio novim singlom, svojevrsnom ljubavnom pesmom prožetom retro pop prizvucima osamdesetih, koja je nazvana po mestu svog nastanka – čuvenom beogradskom hotelu “Jugoslavija”, u kome bend ima prostorije za probe.

NEĆEMO SE SRESTI NEKI DRUGI PUT, VEĆ 27. NOVEMBRA U AMERIKANI… E-PLAY SVIRA SA PRIJATELJIMA U DOMU OMLADINE

– Jednog prehladnog, vetrovitog februarskog dana našli smo se Bajaga i ja u E-play prostoriji u hotelu “Jugoslavija”. Bajaga se veoma lako nadogradio na moju muzičku temu, koju sam imala spremnu, i jako brzo je napisao jedan deo teksta. Kasnije je došao moj tekstualni deo – rekla je pevačica i basistkinja benda, Maja Cvetković.

Maja Cvetković i Bajaga/ Photo: Nebojša Babić
Maja Cvetković i Bajaga/ Photo: Nebojša Babić

Prvu autorsku i izvođačku saradnju Maje i Bajage, do koje je došlo usred i u inat pandemije, pred kraj su “svojim začinima” obogatili članovi E-playa bubnjar – Goran Ljuboja Trut i gitarista Nemanja Velimirović, kao i Saša Lokner, klavijaturista Bajage i Instruktora.

– Iskreno, jako je lepo videti na licu mesta Bajagu kako piše stihove, koliko vodi računa o tekstu, kako sklapa rime i koliko su mu vokali važni u pesmi. Svi znamo talenat koji poseduje, dok je vedra energija koju ima neverovatna. Tako da sam u celom ovom procesu više nego uživala – rekla je Cvetković.

Spot “Hotel Jugoslavija” radio je Vuk Protić (stari saradnik benda u “Šamarčini”, “Slobodi”… kao i “Može da te ubije grom”, “Bilo bi lako” Bajage i Instruktora) tokom pet septembarskih dana u Beogradu, u produkciji Radio-televizije Srbije.

– Sa Vukom smo radili nekoliko spotova, a i Bajaga i Instruktori imaju višegodišnju saradnju sa njim, tako da nas Vuk dobro poznaje, pa je saradnja išla lako. Ovo je najveći E-play video projekat do sada. Spot je sniman tokom kišnog septembra, pomerali smo ga danima zato što nam je trebao sunčan dan – otkrila je Maja Cvetković.

E-play očekuje 27. novembra koncert u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda, gde će im se pridružiti na bini kao gosti brojni muzički prijatelji i saradnici.

Previous post

Raskid 13 u Alternativnom centru Šapat... Nastavak jedne sjajne muzičke priče

Next post

Sirovo. Žanrovski autorski film... Novi program 27. Festivala autorskog filma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *