“Anđeoske pesme” u Sremskoj 2… Promocija albuma Đure Mornara u sredu u Multimedia Music Record Store

0
238
Vladimir Đurić Đura/ Photo: Janko Đurić
Oglasi

Promocija albuma “Anđeoske pesme“ Đure Mornara biće održana u sredu, 7. juna u 18:00 u Multimedia Music Record Store (Sremska 2).

Na promociji će, pored autora, govoriti muzičari Nemanja Bogunović i Milan Burda, fotograf Nebojša Babić i književnik Zoran Stefanović.

Tragovima Koena i Dilana… Đura Mornar objavio treći solo album “Anđeoske pesme”

U izdanju diskografske kuće Multimedia Music, Vladimir Đurić Đura objavio je treći solo album kao Đura Mornar, pod nazivom “Anđeoske pesme“.

Za razliku od Heroja ili Đure i Mornara, ovi solo albumi su uglavnom intimni, lirski poput zbirki poezije koja se peva i to važi za Maštarije, Letnju terasu i sada Anđeoske pesme.

Vladimir Đurić Đura/ Photo: Andreja Ignjatović

– Ovo je akustična ploča u kojoj se čuju samo gitare i moj glas. Sada sa 62 godine glas mi je dovoljno zreo da mogu da pevam ovakve pesme. To su lagane pesme koje se pevaju uz gitaru, u drevnoj tradiciji od trubadura do pesnika koje ja volim poput Arsena Dedića, Koena ili Dilena. Anđeoske pesme su u najvećoj meri inspirisane prvim albumima pomenutih umetnika, ali i pesmama Alfreda Zitarose, Marije Dolores Pradere, Amalije Rodrigez, Cezarije Evore itd. Ja pevam o ljubavi i u ime ljubavi, a ovaj put tema je bila božanska ljubav, odakle je došao naziv Anđeoske pesme. Ja verujem da svaki čovek traži način da pronađe svoju duhovnost, a za mene su poezija i ljubav najviše kategorije. Verujem da ovakva muzika može uticati pozitivno na najmlađe da postanu dobri ljudi. Odrasli će u njima pronaći utehu u teškim momentima- rekao je svojevremeno Đura.

Dve kompozicije je napisao virtuoz klasične gitare Nemanja Bogunović, koji je ujedno uradio sve aranžmane. Ostale kompozicije i sve tekstove napisao je Vladimir Đurić Đura. Milan Burda je uradio produkciju. Igor Đorić je uradio dizajn omota, a sve fotografije Nebojša Babić.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime