Ana & The Changes predstavili koncertni film “Uživo u Gročanskoj čaršiji”

0
214
Oglasi
Ana & The Changes/ Photo: Bojan Janjić
Ana & The Changes/ Photo: Bojan Janjić

Ana & The Changes predstavili su koncertni film “Uživo u Gročanskoj čaršiji” nastao tokom leta 2021. godine, na kojem je zabeležen nastup u okviru Gročanskih svečanosti.

Prvobitni plan je bio da se zabeleži nastup u Velikoj sali Doma omladine Beograda (maj 2021), prvi posle skoro godinu i po dana pauze. Duhovi elektromagnetnih talasa u Makedonskoj imali su nešto protiv tako da jeste snimljen video, dok je audio bio neupotrebljiv. Uspelo je iz druge: na poziv organizatora Gročanskih svečanosti bend je nastupio u “čaršiji” i prvi put u svojoj karijeri u kompletnom sastavu svirao koncert na ulici.

– Ovaj snimak koncerta doživljavam kao svojevrsni dokument koji smo zabeležili jer je koncertni nastup u poslednje dve godine postao retko i dragoceno iskustvo, maltene privilegija do koje retko dolazimo kao muzičari. Zahvalna sam Gročanskim svečanostima, bendu i ekipi koji su nam svi zajedno omogućili da sačuvamo taj trenutak i prenesemo koncertnu atmosferu i kroz snimak. Uprkos nesviranju tokom 2020. godine, aranžmani naših pesama doživeli su osveženje zahvaljujući Mileni Janučurić sa kojom je pravo uživanje nastupati. Nadam se da ćete uživati u koncertu kao što smo i mi – rekla je Ana Ćurčin.

Ana & The Changes/ Photo: Bojan Janjić
Ana & The Changes/ Photo: Bojan Janjić

Uz ustaljenu postavu – Ana Ćurčin (vokal, gitara, usna harmonika), Goran Antović (klavijature), Marko Cvetković (bas) i Filip Mratinković (bubnjevi), kao standardna gošća svirala je Milena Jančurić (flauta). Repertoar su činile pesme s oba albuma – “Sketches of Belonging” i “Differences”, uz dve još neobjavljene numere “Shadow” i “Abandoned”, kao i “Tu” koja je nekoliko nedelja kasnije dobila nagradu Fondacije Milan Mladenović za najbolju pesmu po mišljenju stručnog žirija u 2021. godini.

Na samom koncertu izvedeno je još desetak pesama, a ovo je samo izbor koji vam predstavljamo kao esenciju nastupa Ana &The Changes.

Film je režirao Nemanja Babić (autor spota za “Differences”), montažerka je bila Sara Jovanović, a snimatelji su bili Pablo Ferro Živanović i Antonije Manojlović.

Koncert je snimio dizajner zvuka Dejan Vučković, a miks i master uradio je Goran Antović. Prijatelj projekta bio je Koncept 45 store.

Ana & The Changes za 2022. godinu pripremaju nekoliko novih singlova, EP sa pesmama na srpskom jeziku i jedno specijalno izdanje za kraj godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime