Ana Ćurčin uoči koncerta u DOB-u: “Ovo će biti poseban događaj za sve nas!”

0
192
Oglasi
Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović
Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović

Grupa Ana & The Changes svoj jedini koncert ove godine održaće u petak, 20. novembra sa početkom u 19 časova, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

– Pre godinu dana smo upravo u Domu omladine Beograda predstavili poslednji album “Differences” i planirali brojne promotivne koncerte u zemlji i regionu. Ali, pandemija nas je sprečila i ovo je sada prvi i poslednji koncert u ovoj godini – kaže Ana Ćurčin uoči ponovnog susreta sa svojom publikom.

Ana je u međuvremenu bila vredna na brojnim online koncertima tokom izolacije, a tokom leta je nastupala sama ili sa flautistkinjom Milenom Jančurić na nekoliko lepih događaja.

Ana Ćurčin/ Photo: AleX
Ana Ćurčin/ Photo: AleX

Na poziv Doma omladine Beograda, Ana & The Changes nastupiće u punom sastavu u omiljenom prostoru, godinu dana stariji ali i sa novim idejama, osećanjima i velikom energijom.

– Posle duge pauze ovaj koncert nam je i poseban izazov ali mu se izuzetno radujemo. Sviraćemo pesme sa studijskih albuma “Sketches Of Belonging” i “Differences”, a specijalna gošća će biti Milena Jančurić koju sam upoznala ove godine i od tada često sarađujemo, sviramo i pravimo pesme. U saradnji sa Milenom nastale su “Shadow” i klavirska kompozicija “Košuta” koja se našla na kompilaciji “Klavirsko nebo #3” i albumu “Scene”. Radujem se zajedničkom koncertu i što će se Milena uključiiti i u bendovsku postavku. Ovo će biti poseban događaj za sve nas! – ističe Ana Ćurčin.

Ana & The Changes tokom 2020. godine objavili su album “Differences Live” sa snimcima napravljenim na koncertu prošle godine u Amerikani, a Ana ovu godinu završava jednim specijalnim izdanjem – albumom “Scene” koji je od 10. novembra dostupan na svim digitalnim platformama. “Scene” su izbor primenjene muzike koju je Ana pravila tokom poslednjih 7 – 8 godina, za pozorište, film, video igre, reklame…

– Ta kompilacija je na neki način proizvod ove godine i kako sam kroz nju prošla, iako je ideja o takvom albumu postojala od prošle godine. Poželela sam da skupim numere i kompozicije koje sam radila tokom proteklih godina na jedno mesto. Raduju me utisci ljudi i činjenica da slušaju album “Scene”. Do mene su došle razne divne reakcije, kako za sam album tako i za omot/artwork koji je dizajnirala Ena Jevtić i koji sjajno ilustruje neku suštinu albuma – izjavila je Ana.

Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović
Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović

Koncert 20. novembra u Domu omladine biće još jedna potvrda posebne veze koju ova izuzetna umetnica i najpopularniji gradski kulturni centar imaju.

Praktično od početaka karijere Ana je vezana za DOB i u njemu se desilo mnogo toga “prvog” u njenom scenskom životnom putu. Prvi “veliki” solo koncert sa bendom Ana je održala u sali Amerikana, kao što je i njen debi sa kamernim sastavom (po mnogima jedan od najboljih u njenoj karijeri) bio u Velikoj sali DOB-a. Često je nastupala u Domu omladine i na različitim festivalima i sarađujući sa drugim kolegama.

– Nekako mi se čini da nas čeka teška zima zbog virusa i okrenuću se stvaranju novih pesmama, to se do sada pokazalo kao dobar oslonac iako ga je povremeno teško sprovesti zbog količine stresa koji svakodnevno doživljavamo u ovoj situaciji. Čini mi se da je to ispravno i potrebno. Ali pre toga, radujem se predstojećem susretu sa publikom u Domu omladine. Pazićemo jedni na druge, nosićemo maske, poštovaćemo distancu u publici – poručila je Ana Ćurčin.

Koncert Ane & The Changes počinje u 19:00 časova, a ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB i preko prodajne mreže Ticket Visiona po ceni od 700 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime