Amyl and The Sniffers objavili album “Comfort To Me“

0
236
Oglasi
Amyl and The Sniffers/ Photo Jamie Wdziekonski (promo, Lampshade Media)
Amyl and The Sniffers/ Photo Jamie Wdziekonski (promo, Lampshade Media)

Punk/rock četvorka iz Melburna, Amyl and The Sniffers objavila je drugi studijski album pod nazivom “Comfort to Me” (Rough Trade Records) kome je prethodio najavni singl “Herz”.

“Comfort To Me“ napisan je tokom duge godine pandemijskog karantina, a stvaran je pod uticajem old -school rock’n’rolla (AC/DC, Rose Tattoo, Motörhead i Wendy O Williams), savremenog hardcorea (Warthog and Power Trip) i stalnih zavičajnih heroja (Coloured Balls and Cosmic Psychos).

Objavljivanju albuma prethodio je singl “Herz”, a o inspiraciji za pesmu pevačica Ejmi Tejlor kaže:
– “Herz” je san o bekstvu u divljinu seoskih predela. To je pesma o frustraciji i zarobljenosti na određenom mestu, kada samo želite da izađete i provozate se automobilom utabanim stazama. Pesma je nastala 2019. godine, ali je ubrzo postala veoma prikladna kod situacije sa pandemijom.

Amyl and The Sniffers/ Photo Jamie Wdziekonski (promo, Dallas Records)
Amyl and The Sniffers/ Photo Jamie Wdziekonski (promo, Dallas Records)

Lirski, na album su uticali rap idoli Emi Tejlor i mnogi garažni bendovi. Sedamnaest pesama snimljeno je na sesijama Comfort to Me, a 13 najboljih se našlo na albumu.

– Ako biste morali da objasnite kakav je ovo album, mislim da je to kao kada gledate epizodu “The Nanny”, samo što je mesto radnje australijski sajam automobila, a dadilja brine o društvenim temama i pročitala je nekoliko knjiga, i gospodin Šefild pije pivo na suncu. Ili kada Mitsubishi Lancer malo prekorači ograničenje brzine u školskoj zoni. Ili kada shvatite koliko je dobro nositi pantalone u krevetu. Ili kada imati nekoga ko želi da vam skuva večeru kad ste stvarno potreseni. U stvari – to sam ja, koja se boksuje sa senkom na sceni, sva u znoju, umesto da mirno sedim u uglu – izjavila je Ejmi o novom albumu.

Amyl and The Sniffers/ Photo Jamie Wdziekonski (promo, Lampshade Media)
Amyl and The Sniffers/ Photo Jamie Wdziekonski (promo, Lampshade Media)

– Nas četvoro smo proveli većinu 2020. godine ograđeni pandemijskim autoritetom u iznajmljenom trosobnom stanu u našem rodnom gradu Melburnu, Australija. Mi smo kao porodica: u isto vreme se volimo , ali i ne osećamo ništa jedno prema drugom. Upravo smo se bili vratili sa dvogodišnje turneje, gde smo uglavnom bili zaglavljeni po osam sati  u kombiju, a onda smo mesecima zajedno bili zarobljeni u toj kući sa bolesnim zelenim zidovima. Bilo je loše, ali bilo je i lepo. Proveli smo gomilu vremena u dvorištu slušajući muziku, mlatarali se u kratkim pantalonama i jeli vruć čips. Dečacima je bilo teško što ne mogu u pab sa svojim prijateljima, ali to je značilo da smo imali dosta vremena da radimo na ovoj ploči. Većina pesama je zaista bila intuitivna. Glavna stvar je bila da pokažemo ko smo – kazala je Ejmi Tejlor o stvaranju albuma.

Livestream izvođenje celog izdanja “Comfort for me” zakazano je za 5. oktobar, ulaznice su dostupne na ovom linku.

Australijski punk/rock bend Amyl and The Sniffers, osnovan je pre pet godina u Melburnu.

Do sada su objavili EP izdanja “Giddy Up” (2016) i “Big Attraction” (2017), debi album pod nazivom “Amyl and The Sniffers” (2019), a sada i “Comfort To Me“.

Amyl and The Sniffers su: Ejmi Tejlor (vokal), Dek Martens (gitara), Gas Romer (bas) i Brus Vilson (bubnjevi).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime