Ako se ne izvučem iz ovoga, umreću… Pre 7 godina progonitelj je upao u spavaću sobu Sandre Bulok. Od tada, glumica više nikada ne ostaje sama…

0
381
Oglasi
Sandra Bulok/Photo: YouTube printscreen
Sandra Bulok/Photo: YouTube printscreen

Holivudska glumica Sandra Bulok progovorila je o borbi sa ekstremnom anksioznošću i PTSP-om nakon što je njen progonitelj Džošua Korbet provalio u njenu kuću 2014. godine.

Ova 57-godišnja glumica gostovala je u najnovijoj epizodi “Red Table Talka“, čiji su voditelji bili Džejda Pinket Smit, Vilou Smit i Adrijen Banfild Noris, i ispričala sve o svom užasnom iskustvu i njegovim posledicama po zdravlje.

Sve je počelo 2014. godine kada je morala da se krije u svom ormanu tokom pljačke koja se dogodila.

– Pljačka se dogodila dok sam bila u kući. Sakrila sam se u orman i rekla sebi – ovo se neće dobro završiti. U ormanu sam, to mi neće pomoći – rekla je glumica.

Prema sudskim dokumentima, Sandra Bulok se probudila oko 1 sat ujutru 8. juna 2014. godine, nakon što je čula lupanje u sopstvenoj kući. Kada je ustala da zaključa vrata svoje spavaće sobe, glumica je videla Džošuu Korbeta kako stoji u hodniku obučen u tamnu odeću.

Ona to tada nije znala, ali Džošua Korbet je danima vrebao ispred njenih vrata i zapisivao sve o svojoj opsesiji glumicom u svesku. Preskočio je njenu ogradu i zvonio na vrata 10 do 15 minuta pre nego što je ušao u njen dom.

Glumica je uspela da zalupi vrata i da ih zaključa pre nego što je prijavila uljeza policiji. Kada je policija stigla, Korbet je počeo da vrišti: “Sendi, oprosti. Molim te, nemoj da podigneš tužbu”.

U intervjuu, glumica je otkrila da joj je drago što njen usvojeni sin Luis nije bio kod kuće te noći.

– Bila je to jedna od onih noći kada Luis nije bio sa mnom. Te noći naša dadilja je rekla da će ga odvesti u svoj stan niz ulicu, jer sam se kasno vraćala kući – priseća se glumica.

Sandra Bulok/Photo: YouTube printscreen
Sandra Bulok/Photo: YouTube printscreen

Priznala je i da od tog dana nikada nije bila sama kod kuće. Ovaj incident ostavio je posledice po njeno psihofizičko zdravlje.

– Gledala sam svoje telo, puklo je. Nije dobro reagovalo na ono što se dešavalo – priznala je ona. – Luis je imao epileptični napad. Imao je visoku temperaturu, mislila sam da je umro – dodala je ona.

– Dva dana kasnije otišla sam na dodelu Oskara, a dan kasnije me je ugrizao otrovni pauk. Kosa je počela da mi opada. Svuda imam fleke od alopecije. Pomislila sam – šta se ovo, dođavola, dešava?! Nakon što se dogodila provala, morala sam sebi da kažem: ako se ne izvučem iz ovoga, umreću – rekla je šokirana glumica.

Takođe je rekla da je znala da sedi u svojoj kući u Nju Orleansu i čita “Architectural Digest” dok je okretala svaku stranicu, nesvesno bi teško uzdahnula.

– Imala sam anksioznost jer sam sedela tačno tamo gde sam želela da budem, radila upravo ono što sam htela da radim, a i dalje sam osećala veliku anksioznost. Posle toga sam otišla na terapiju i te stvari su morale da prestanu – rekla je glumica i dodala: – Nisam razumela. šta je PTSP.

– Pomislila sam – ja sam samohrani roditelj. Ovo dete neće ništa drugo upijati osim straha, traume i stida od mene, u najvažnijem trenutku svog života. Nisam želela da prebacim taj teret na svoje lepo dete. Tražila sam savet i tražiću ga ponovo i naučila sam da tražim pomoć. Doduše, nisam dobra u traženju pomoći, jer nisam tako vaspitana.

Tada je shvatila da treba da potraži stručnu pomoć, pa je zbog toga isprobala psihoterapijsku metodu desenzibilizacije i reprocesiranja pokretima očiju (EMDR), koja ponekad može da reši dugotrajne i teške probleme u nekoliko terapijskih sastanaka.

Sandra Bulok je priznala da su njena deca, 11-godišnji Luis i osmogodišnja Lejla, razlog zašto joj je danas mnogo bolje. Korbet, koji je provalio u njen dom, uhapšen je i osuđen.

Kada je uhapšen, policija ga je pronašla sa pismom od dve stranice u kome je izrazio ljubav prema Samdri Bulok, a koje je navodno napisao dan ranije, 20 sati pre hapšenja. Iz pisma se jasno vidi da je Korbet pratio glumicu, beležeći njene odlaske i dolaske.

“Mogla si da me imaš danas, ali si izabrala druge ljude umesto mene. Biću blizu, kao što znaš. Zauvek i zauvek, ljubavi, tvoj muž”, navodi se u pismu.

Godine 2017. pušten je iz ustanove za mentalno zdravlje u kojoj je boravio i trajno mu je zabranjeno da prilazi poznatoj glumici. U maju 2018. godine se ubio posle petočasovnog sukoba sa policijom.

HL/Izvor: index.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime