Ako hoćete da slušate Roberta Planta uživo, skoknite do Portoroža…

0
303
Robett Plant, Led Zeppelin/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Robert Plant, živa legenda svetske muzičke scene, najpoznatiji kao pevač rock ikona Led Zeppelin i jedan od najboljih pevača u istoriji roka danas slavi svoj 75. rođendan. A ovog četvrtka, 24. avgusta, u sklopu turneje nastupiče sa svojim novim bendom Saving Grace u Sloveniji, u auditoriju Portorož.

Tokom karijere prodao je više od 300 miliona ploča, ako ubrojimo sve njegove glazbene projekte, osvojio je sedam Grammy nagrada i član je Rock & Roll Hall of Fame.

Robert Plant na rođendan progovorio o mogućem okupljanju Led Zeppelin… usput “potkačio” i vršnjake iz drugih bendova

Posle mnogih muzičkih projekata na kojima se učio, godine 1968. pridružio se Džimiju Pejdžu u bendu koji će postati jedan od najvećih – Led Zeppelinu. Zeppelini su objavili devet studijskih albuma i kao jedna od najuspešnijih i najuticajnijih rock grupa u istoriji drastično su promenili muzičku scenu.

Posle raspada Led Zeppelina 1980., Plant je izgradio uspešnu samostalnu karijeru. Bio je član bendova Strange Sensation, Band of Joy i Sensational Space Shifters i sarađivao sa zvezdom bluegrassa Alison Kraus. S Pejdžom je ostao je u dobrim odnosima pa su njih dvojica često sarađivala i posle raspada Zeppelina.

Robert Plant trebalo je da bude deo glumačke ekipe “Game of Thrones”… odbio je ponudu iz čudnog razloga

S bendom Saving Grace nastupa od 2019. a uskoro izdaje prvi album s njima. Saving Grace će na pozornici u Portorožu nastupiti u sastavu Robert Plant (vokal), Suzi Dian (vokal), Oli Džeferson (perkusije), Toni Kelsi (mandolina, bariton i akustična gitara) i Met Vorli (bendžo, akustična i bariton gitara, cuatro).

Sine, vrati se kući, čeka te posao računovođe… Ovo mamino pismo i celu privatnu arhivu Robert Plant pripremio za objavljivanje – posle njegove smrti

Plantov novi bend izvodi repertoar pesama koje obuhvataju Plantove raznolike ukuse i uticaje, posebno njegovu ogromnu strast prema britanskom i američkom folku i tradicionalnom bluesu, uključujući mnoge popularne obrade bezvremenskih klasika izvođača kao što su Dok Votson, Donovan, Mobi Grejp, Lou i drugi.

Ako želite da ga čujete uživo, prilično blizu, ima samo jedan “mali problem”. Kažu da se sve ulaznice rasprodate… ali, mođda vam se posreći.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime