Sine, vrati se kući, čeka te posao računovođe… Ovo mamino pismo i celu privatnu arhivu Robert Plant pripremio za objavljivanje – posle njegove smrti

0
36
Robert Plant/Photo: printscreen
Robert Plant/Photo: printscreen

Robert Plant otkrio je na svom podcastu da je tokom lockdowna prikupio mnogo lične arhivske građe koja uključuje niz neobjavljenih pesama i važnih predmeta iz privatnog života, ali i rekao da će to sve dati na uvid tek kada umre.

On nije pevač, on je definicija pevača… 5 izolovanih vokala iz hitova Led Zeppelina koji dokazuju da je Robert Plant najbolji svih vremena

Robert Plant, frontmen Led Zeppelina govorio je o svojim planovima za budućnost u poslednjem izdanju svog podcasta “Digging Deep” koji je objavljen 24. maja. Tako je ispričao da je vreme provedeno u lockdownu zbog korona virusa proveo u sređivanju nagomilane privatne arhive koju je konačno doveo u red.

– Sve pustolovine koje sam ikad imao vezane uz glazbu i turneje, izdanja brojnih albuma, projekte koji zapravo nisu završeni, napokon sam razvrstao i složio – ispričao je Plant i objasnio: – Rekao sam deci da kada odem na drugi svet, neka otvore tu arhivu za javnosti i to besplatno. Samo da svi vide koliko je gluposti bilo u mom životu od 1966. do danas. To je jedno jako dugo putovanje.

Robert Plant odabrao 9 omiljenih pesama Led Zeppelina… a među njima nema dva vanvremenska hita

Osim neobjavljene muzike, Plant je otkrio da se u njegovoj arhivi nalaze i lični predmeti poput zanimljivog pisma njegove majke.

– Pronašao sam pismo moje mame u kojem je pisalo: “Bio si vrlo nestašan dečak, zašto se ne vratiš?  Sju želi da zna kuda si otišao. Posao računovođe još je otvoren u Stourport-on-Severn. Zašto se jednostavno ne vratiš kući i pravićemo se da se sve to nije dogodilo”. To pismo sam pročitao tek pre neka tri meseca.

Ako njegovi potomci udovolje njegovim prohtevima i želji,  velika je verovatnoća da će neki od tih predmeta vrlo verovatno završiti na aukcijama u kojima bi mogli da dostignu izuzetno visoke cifre.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime