Agoniji Britni Spirs nema kraja… Sud ponovo odbio zahtev pevačice za ukidanje starateljstva

0
228
Britni Spirs/Photo: YouTube printscreen
Oglasi
Britni Spirs/Photo: YouTube printscreen
Britni Spirs/Photo: YouTube printscreen

Američki sud odbio je zahtev pop zvezde Britni Spirs da njen otac više ne obavlja ulogu staratelja.

Advokat pop zvezde zatražio je od suda u Los Anđelesu, u novembru 2020. godine, da Džejmiju Spirsu ukine kontrolu nad njenim imanjem. Navodi se da se Spirs “plaši oca” i da više ne želi da on bude jedini staratelj – što je postao 2008. godine.

Iako je zahtev odbijen, presuda nije odgovor na njeno potresno svedočenje na sudu prošle nedelje.

Govorila je 23 minuta i tom prilikom rekla da su je terali da pije lekove, da je bila prinuđena da nastupa protiv svoje volje i sprečena da ima decu.

– Samo želim svoj život nazad – izjavila je tokom telefonskog svedočenja, tražeći od suda da prekine starateljstvo.

Oprosti Britni, sve si nam rekla, ali nismo te slušali…. Pogledajte snimak na kojem je pevačica sa scene vapila za pomoć

Međutim, sudija ne može da donese odluku na osnovu njene izjave dok ne podnese formalnu predstavku za raskid dogovora o starateljstvu.

Dokumenti podneti krajem juna odnose se samo na zahtev iz novembra, u kojem je Spirs tražila da privatna kompanija za upravljanje finansijama Besemer trust bude imenovana za njenog “jedinog staratelja”.

Britni prvi put svedočila na sudu u svoje ime: Želim da izvadim spiralu i dobijem bebu, ali mi otac ne da…

Iako je sudija Brenda Peni odbila da ukloni Džejmija Spirsa sa funkcije, pristala je na to da Besemer trast bude drugi staratelj njenog vrednog imanja. Advokati Džejmija Spirsa zatražili su od suda da istraži navode Britni Spirs o zlostavljanju.

Sudski organi u Los Anđelesu su takođe ukinuli mogućnost novinarima slušaju sudske postupke, nakon što je snimljen i na internetu objavljen zvučni zapis svedočenja Britni Spirs.

Mračna strana muzičke industrije… Kako je Britni Spirs postala zarobljenica pohlepnog oca, marioneta lišena ljudskih prava i slobode

Pevačica je svedočila nedelju dana pošto je oštro govorila o “nasilnom” starateljstvo putem kojeg se njen život kontroliše već 13 godina. Sudiji je rekla da je traumatizovana, da je plakala svaki dan i dodala da “zaslužuje da ima život”.

#FreeBritney
#FreeBritney

Pop zvezda je takođe rekla da joj je uskraćeno pravo da ima još dece i da je primoravaju da pije psihijatrijski lek litijum. Spirs, koja je već majka dvoje dece, rekla je da želi da se uda za dečka i rodi još jednu bebu, ali joj to nije dozvoljeno zbog starateljstva. Tvrdi da ne može da zatrudni zato što joj nije dozvoljeno da ukloni kontraceptivni intrauterini uređaj.

Desetine obožavalaca okupilo se ispred suda držeći transparente sa natpisom “Oslobodite Britni odmah” i “Gubite se iz Britninog života”.

Zvezda im se kasnije izvinila zbog “pretvaranja da se oseća dobro”, ali ponos i sramota sprečili su je da prizna istinu.

Šta se ustvari dešava sa Britni Spirs? Kako i zašto ne sme da se uda, glasa na izborima, ima decu, troši svoj novac, vozi automobil…

Advokati Džejmija Spirsa porekli su da je odgovoran za ograničenja koja su navodno nametnuta Britni u privatnom životu.

Iako je šezdesetosmogodišnji Spirs nadgledao njeno imanje 13 godina, on zapravo nije bio zadužen za njene lične poslove od septembra 2019. godine, kada je istupio sa te funkcije zbog lošeg zdravlja. Privremeno ga je zamenila pevačicina negovateljica Džodi Montgomeri.

Advokati su krajem juna zatražili istragu povodom svedočenja njegove ćerke.

“Ili će se pokazati da su navodi tačni, u kom slučaju se moraju preduzeti korektivne mere ili će se pokazati da su netačni, a u tom slučaju može da se nastavi sa starateljstvom”, navodi se u sudskom spisu.

“Nije prihvatljivo da staratelji ili sud ne preduzmu ništa kao odgovor na svedočenje gospođe Spirs”.

Advokati Džejmija Spirsa rekli su da on nije nameravao da se ponovo preuzme ulogu ćerkinog ličnog staratelja, ali su rekli da je “zabrinut” za njenu dobrobit.

HL/Izvor: bbc news na srpskom

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime