Adidas za budzašto rasprodaje patike Yezzy koje je kreirao Kanje Vest, samo da pokriju minus…

0
147
Kanje Vest/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Nemački proizvođač sportske opreme Adidas objavio je da će prodati preostale zalihe patika Yeezy koje je dizajnirao kontroverzni američki reper Kanje Vest po najnižoj mogućoj proizvođačkoj ceni da bi delimično nadoknadio gubitke iz neuspele saradnje sa tim umetnikom.

Firma je 2022. godine raskinula saradnju sa Vestom nakon što je američki reper, poznat i pod pseudonimom Ye, napisao niz antisemitskih komentara na društvenim mrežama, prenosi BBC.

Adidas prekinuo saradnju sa Kanje Vestom zbog antisemitskih izjava

Adidasu su posle toga na skladištima ostale zalihe patika Yeezy u vrednosti od 1,2 milijarde evra, a kompanija je uspela da proda deo zaliha prošle godine. Patike Yeezy su bez obzira na kontroverze i dalje veoma popularne među potrošačima.

Novi izvršni direktor Adidasa Bjorn Gulden je početkom 2023. godine preuzeo tu funkciju da bi pomogao kompaniji da se oporavi od gubitaka iz neuspelog partnerstva sa Vestom.

Kako je nedavno preneo Biznis insajder, Gulden je posle dolaska na čelo Adidasa dao broj svog mobilnog telefona svim zaposlenima da bi 60.000 radnika moglo da mu se obrati u svakom trenutku.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime