7. FEDIS Festival 17. i 18. oktobra okuplja najbolja serije regiona

0
254
Kamera/Photo: Pixabay
Oglasi

Ovogodišnji 7. međunarodni Festival igranih serija FEDIS  počinje u utorak u hotelu Zepter na Terazijama i nastavlja se finalnom večeri, 18. oktobra u Domu omladine Beograda.

Na jedinstvenoj manifestaciji ove vrste u regionu, koja promoviše i nagrađuje igrani televizijski program, učestvuje osam serija iz Srbije: “Sumnjiva lica”, “Santa Maria Dela Salute”, “Selo gori, a baba se češlja”, “Vojna akademija”, “Ubice moga oca”,  “Andrija i Anđelka”,  “Nemoj da zvocaš”, “Komšije” i “Državni posao”, kao i serije iz regiona “Gorčilo” iz Crne Gore i “Zlatni dvori” iz Hrvatske.

FEDIS, plakat
FEDIS, plakat

Prve večeri, 17. oktobra, u hotelu Zepter na Terazijama, festival će svečano otvoriti prošlogodišnji dobitnik nagrade za režiju Darko Bajić, biće dodeljene i nagrade Zlatna antena za najbolji glumački par kao i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji.

Takođe će biti uručena nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji i upriličen Nelly čokoladni party za sve učesnike iz zemlje i regiona.

Drugog festivalskog dana, 18. oktobra u velikoj sali Doma Omladine Beograda održaće se svečana ceremonija proglašenja ovogodišnjih pobednika i  dodela  nagrada Zlatna arena u 12 kategorija, na osnovu mišljenja stručnog žirija 7. FEDIS-a.

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime