“557799” je ritam našeg srca… i naslovna kompozicija sa predstojećeg albuma grupe EYOT

0
234
Oglasi
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević

Muzički sastav EYOT predstavio je je naslovnu kompoziciju sa predstojećeg albuma “557799”, koji će 23. oktobra biti objavljen za američku izdavačku kuću Ropeadope.

Spot je snimljen na arheološkom lokalitetu Lepenski Vir u okviru “Koncertne serije – Džez Istoka” čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Francuski nacionalni servis France Musique ukazao je veliku čast sastavu EYOT promocijom muzičkog spota, i najavio novi album u članku, gde ih između ostalog izdvajaju kao jedan od najzanimljivijih muzičkih sastava u Evropi u protekloj deceniji. 

Podsećamo, kako pojašnjava EYOT, naziv albuma i kompozicije “557799” predstavlja ritmičku šemu u taktovima pet, sedam i devet osmina koji su na neki način osnova tradicionalne muzike na Balkanu, ali i više od toga, jer predstavlja oličenje života i istorije koja je uvek bila burna u ovom delu sveta, uz zaključak: “To je ritam našeg srca”.

EYOT/ Photo: Vanja Keser, Dizajn: Marko Miladinović
EYOT/ Photo: Vanja Keser, Dizajn: Marko Miladinović

Posle snimanja na Lepenskom Viru, muzički sastav EYOT nastavlja seriju koncerata u gradovima na istoku Srbije.

Zbog poznatih okolnosti,u uslovima koje diktira zdravstvena situacija, organizatori nisu u mogućnosti da predstave listu svih nastupa pa će to raditi pojedinačno za svaki koncert.

Ovu koncertnu seriju podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a prvi nastup grupa EYOT održaće u Boru u ponedeljak 12. oktobra u Velikoj sali bioskopa “Zvezda” sa početkom od 19:00 časova. Koncert organizuje Centar za kulturu Bor.

Eyot/ Photo: Anton Pichur
Eyot/ Photo: Anton Pichur

Biografija grupe EYOT spada u izuzetne priče za bilo koje vreme i za bilo koji deo sveta. Objavili su do sada četiri albuma – sve za inostrane izdavačke kuće – i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno dostignuće za bilo koji sastav, a posebno onaj koji svira džez.

Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime