“557799” je naziv novog albuma sastava EYOT i biće objavljen za izdavača iz Nju Džerzija

0
216
Oglasi
EYOT/ Photo: Vanja Keser
EYOT/ Photo: Vanja Keser

Jedan od najoriginalnijih i najuspešnijih bendova savremene muzičke džez scene, niški EYOT, najavio je peti i po svemu sudeći najambiciozniji studijski albuma do sada.

Album pod nazivom “557799” biće objavljen 23. oktobra za američku nezavisnu izdavačku kuću ROPEADOPE iz Nju Džerzija.

Izdanje će najaviti singl “Heartbeat” koji će biti predstavljen 19. avgusta.

Novi album snimljen je i masterizovan tokom novembra 2019. godine u poznatim muzičkim studijima u Engleskoj: “Real World” Pitera Gebrijela i “Abbey Road”.

Omot za “557799” napravio je kultni umetnik iz Londona, Alban Lou.

– Ovim ugovorom ostvarili smo višegodišnji cilj. Zbog situacije u kojoj se svi nalazimo nemamo velika očekivanja u smislu koncertne aktivnosti, pa ćemo se fokusirati na promociju albuma, dok se ne stvore uslovi za putovanja i nastupe. Ropeadope skoro svake godine ima Gremi osvajača, a ove godine ćemo i mi biti u konkurenciji. SnarkyPuppy, Christian Scott, Nate Smith, Edi Palmieri i mnoge poznate kolege su bile ili trenutno jesu pod njihovim okriljem. Pored nas, tu je od ranije i naš Dimitrije Vasiljević i to je veliki uspeh za našu džez scenu – izjavio je Dejan Ilijić, líder grupe EYOT.

Podsećamo da je ovaj niški bend postigao ono najteže u muzici: došao je do svog zvuk, koji je prepoznatljiv svuda u svetu.

Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Bend je do sada objavio četiri albuma (sve za inostrane izdavačke kuće) i nastupao u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno dostignuće za bilo koji sastav, a posebno onaj koji svira džez.

Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji.

Dok ne stigne “Heartbeat”…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime