1000 lica Jovana Petrovića… Stigao spot za “1000 faces” sa aktuelnog albuma “Nabukodonosor”

0
233
Oglasi

Multidisciplinarni umetnik Jovan Petrović objavio je spot za numeru “1000 faces” koja se nalazi na EP albumu “Nabukodonosor”  (digitalno izdanje Metropolis Music).

Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

Spot (Roremachine produkcija) napravljen je po ideji Jovana Petrovića, za režiju i montažu bio je zadužen  Milan Popović, a snimatelj je bio Bojan Perišić.

Pesma “1000 faces” snimana je  u studiju High Voltage BGD, producent je Jovan Petrović, a muzička podrška: Kristijan Hekelj (gitara), Nikola Bjeković (bas gitara) i Jovan Petrović (bubnjevi i sintisajzer).

O projektu “Nabukodonosor”, Jovan Petrović je rekao:

– Naizgled napredujemo ali smo iznenađujuće stalno na istom mestu. Vavilon se ponavlja u epohama u različitom intenzitetu. Projekat Nabukodonosor donosi sliku tog fenomena. Koristim savremenu tehnologiju da bi se kroz zvučnu sliku poigrao sa dualizmom arhitip-savremeno, naslanjajući se na poetiku u tekstu.

Photo: Promo
Photo: Promo

Jovan Petrović je rođen u Beogradu, osnovnu i srednju školu završio je u Kruševcu, kao i osnovnu muzičku školu “Stevan Hristić” na duvačkom odseku, instrument truba.

Kasnije se preorjentisao na udaraljke pa je sviro bubanj u raznim rok sastavima (Cor Leonis, Reklam Band, Kum, Bloohal, Maske Dr Jobeca, Le Svraka Bizarre, Oružjem Protivu Otmičara, Madvacuum Cleaner, Minstrel, Protivotrov, Kristali, Lana). Neki od ovih bendova nose njegov autorski pečat. Oprobao se i u bluz (Tarot, Argus) i džez muzici (Jazz Quartet Saše Mitrovića).

Član je “Udruženja jazz, blues i rock muzičara Srbije” od 1981. Godine kao i Udruženja dramskih umetnika Vojvodine. Bavi se grafičkim dizajnom i crtežima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime