Zvanično je… Novi album Iron Maidena zvaće se “Senjutsu” i stiže  3. septembra (samuraji svih zemalja, ujedinite se)

0
478
Oglasi
Senjutsu, cover
Senjutsu, cover

Britanske metal legende Iron Maiden zvanično su najavili novi studijski album. Njihovo 17. izdanje zvače se “Senjutsu” i pojaviće se 3. septembra u izdanju Parlophone Records.

Snimljen u pariskom studiju Guillaume Tell sa dugogodišnjim producentom Kevinom Širlijem, a u koprodukciji basiste i vođe sastava Stiva Harisa, album sadrži 10 numera, uključujući nedavno objavljeni singl “The Writing On The Wall”.

Nazvan prema japanskom izrazu koji u slobodnom prevodu ima značenje “taktika i strategija”, a najčešće primenjivan u borbenim situacijama, “Senjutsu” za cover ima umetničku sliku sa temom samuraja, zasnovanu na ideji Stiva Harisa.

Kao i poslednji albumu benda, “The Book Of Souls”, “Senjutsu” će biti objavljen kao dvostruki CD / trostruki vinilni album. Stiv Haris kaže:

– Odlučili smo da ponovo snimamo u studiju Guillaume Tell u Francuskoj jer mesto ima tako opuštenu atmosferu. Tamo je savršeno za naše potrebe; zgrada je nekada bila bioskop i ima zaista visok plafon, tako da postoji odličan akustični zvuk. Ovaj album smo snimili na isti način kao i “The Book Of Souls”. Napisali bismo pesmu, uvežbali je, a zatim je odmah snimili dok nam je bila sveža u mislima. Na ovom albumu ima nekoliko vrlo složenih pesama za koje smo morali da se potrudimo da bi zvučale tačno onako kako smo želeli da zvuče, tako da je postupak ponekad bio veoma zahtevan, ali Kevin sjajno beleži suštinu benda i mislim da vredelo truda! Ponosan sam na rezultat i jedva čekam da ga čuju fanovi.

Pevač Brus Dikinsopn dodaje:

– Svi smo zaista uzbuđeni zbog ovog albuma. Snimili smo ga početkom 2019. tokom pauze na turneji Legacy kako bismo mogli da proširimo turneju, ali još uvek imamo dug period pre izdanja kako bismo pripremili sjajan omot albuma i nešto posebno za video. Naravno da je pandemija odložila stvari – toliko o planovima – ili bi to trebalo da bude “‘strategija” ?! Pesme su vrlo raznovrsne, a neke od njih i prilično dugačke. Takođe postoje jedna ili dve pesme koje zvuče prilično drugačije od našeg uobičajenog stila, i mislim da će obožavaoci Maidena biti iznenađeni – nadam se na dobar način!

Senjutsu, cover
Senjutsu, cover

“Senjutsu” spisak pesama:

1. Senjutsu Smith/Harris 8:20
2. 
Stratego Gers/Harris 4:59
3. 
The Writing On The Wall Smith/Dickinson 6:13
4. 
Lost In A Lost World Harris 9:31
5. 
Days Of Future Past Smith/Dickinson 4:03
6. 
The Time Machine Gers/Harris 7:09
7. 
Darkest Hour Smith/Dickinson 7:20
8. 
Death Of The Celts Harris 10:20
9. 
The Parchment Harris 12:39
10. 
Hell On Earth Harris 11:19

Izvor: Classic Rock

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime