Život i smrt Džima Morisona… Knjiga “Niko se odavde neće izvući živ” pisana je punih 7 godina

0
309
Oglasi
Niko se odavde nece izvuci ziv, cover
Niko se odavde nece izvuci ziv, cover

Pred čitaocima je složeni lik Džima Morisona, briljantnog, harizmatičnog pevača, filozofa, pesnika, delinkventa, opsednutog tragača koji je odbacivao svaki autoritet. Lik koji je iz nezasite radoznalosti istraživao granice stvarnosti.

Ova sveobuhvatna biografija Morisona i grupe Doors, sa petnaest dosad neobjavljenih fotografija, novim epilogom i pogovorom Majkla Meklura, nastajala je sedam godina. Napisali su je poznati rok biograf Džeri Hopkins i Deni Šugerman, poverenik i pomoćnik Dorsa – ljudi koji imaju veliku empatiju i blisko iskustvo sa Morisonom, zbog čega su uspeli da nam maestralno prenesu ovu veliku modernu tragediju.

Pola veka bez Morisona…  a mi i dalje ne znamo kako je stvarno umro mladić koji je otvorio vrata, ušao u legendu, i zatvorio ih za sobom

Džeri Hopkins, novinar koji je više puta intervjuisao Džima Morisona za časopis Rolling Stone, i Deni Šugermen, koji je počeo da radi za Doorse sa samo 12 godina, oslanjaju se na znanje iz prve ruke kako bi temeljno istraženoj biografiji jedne od najfascinantnijih i u isti mah najnepredvidljivijih zvezda klasičnog roka dali poseban ton. Svako poglavlje je nalik priči ispričanoj uz logorsku vatru i ne upoznaje nas samo sa škakljivim detaljima već i sa atmosferom, prisutnim ličnostima, emocijama, opasnostima i trijumfima koji su pratili Morisona i Doorse tokom njihovog meteorskog uspona u panteon rok muzike. Ima tu i epskih scena opijanja i gomile žena i Morisonovih sukoba sa zakonom, ali i promišljenih osvrta na njegovu vešto prikrivanu ljudsku stranu, strahove i nesigurnosti koje mu je donela slava i njegovu želju da promeni sliku javnosti o sebi i bude ozbiljno shvaćen kao pesnik.

“Ja sam zvezda padalica, tako ja sebe vidim, Rej”… Razgovor Džima Morisona i Reja Manzareka koji je nagovestio sve

“Niko se odavde neće izvući živ” Džerija Hopkinsa i Denija Šugermena, u prevodu Dejana Cukića, u prodaji je od petka 22. oktobra u svi Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime