Žestoka svirka u najavi… Kultur Shock prvi put u Nišu 7. aprila u klubu Feedback

0
503
Kultur shock
Kultur shock/ Photo: Promo
Oglasi

Kultur Shock, džipsi pank-metal atrakcija sa bazom u Sijetlu, nastupiće prvi put u Nišu i to u petak, 7. aprila, u klubu Feedback.

Njihov koncert će od 21:00 čas da otvori kanadski džipsi-pankeri Erik And The Worldly Savages, čija muzika će se sigurno svideti svim fanovima Gogol Bordella, dok će se Kultur shock popeti na binu u 22:00.

– Dođite na naš prvi koncert u Nišu ikada, 7. aprila, jer ako ne dođete ko zna hoćete li me ikada više u životu videti. Ljubi vas vaš Deda – poručio je pevač i frontmen benda, Srđan Đino Jevđević.

Đino je Kultur Shock osnovao 1996. godine u Sijetlu, kada je oko sebe, uz snage iz bivše države, okupio i svetska imena, te svojim nastupima oduševio Krista Novoselića (Nirvana) i Džela Biafru (Dead Kennedys). Takva reputacija andergraund atrakcije po Americi dovela ih je do potpisivanja ugovora s izdavačkom kućom Bilija Goulda, basiste Faith No More.

Kad smo već kod bitnih faca, treba pomenuti da su Kultur shock sarađivali i sa imenima kao što su Serj Tankian, Gogol Bordello, Dubioza Kolektiv, Edo Maajka, La Plebe…

Bez prenemaganja, bez liričkih i tematskih opravdanja, Kultur Shock iz srca svira onaj dobri, stari punk-metal začinjen dušom Balkana, a njihovi koncerti svaki put kod publike izazivaju erupciju energije i emocija.

Predvođeni jedinstvenim frontmenom Đinom Jevđevićem, koji je kao u holivudskim biografijama prešao put od zaraćenog Sarajeva do kultnog statusa u Americi, bend nastavlja da ruši žanrovske barijere i svojim autentičnim zvukom pridobija armiju fanova od Londona do Istanbula, od Skandinavije do Severne Afrike, od Rusije do Japana, od Sijetla do Indonezije.

Iako su već 27 godina na sceni i iza sebe imaju 11 izdatih albuma i više od 1000 odsviranih koncerata širom sveta, Kultur Shock je zadržao klupski andergraund duh zbog kog i dan-danas ima kultni status kod publike.

Bend trenutno završava rad na novom albumu koji bi trebalo da se pojavi u prodaji do kraja godine, a u toku je i snimanje dokumentarnog filma “Grandpa Guru”, koji pratiduhovno putovanje jednog izuzetnog i značajnog muzičara Srđana Đina Jevđevića kojise u dalekoj Americi proslavio svojim jedinstvenim muzičkim stilom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime