Završeno prvo izdanje Wind Rock Up Festa na Vršačkom jezeru – pobednik je čačanski bend Jurka (fotoreportaža)

0
602
Jurka (Wind Rock Up)/ Photo: AleX
Oglasi

Posle dve godine konačno smo se vratili u Vršac na Wind Rock Fest. Tačnije, prvi put na “predfestival” Wind Rock Up – finalno takmičenje demo bendova koji su po odlici publike dobili priliku da dođu, pokažu šta znaju, pobede i osvoje lepe nagrade.

Gitare i glasove sinoć su ukrstili bendovi Carpinus (Niš), Jurka (Čačak), Midlseks (Čačak/Beograd), Sara Džesika Panker (Beograd), Hydrogen (Novi Sad) i M.U.K (Novi Sad/ Kikinda).

Pored publike, o pobedniku je odlučivao i žiri u sastavu: Puniša Billy King Zeljković, Simona Kanjevac, Nenad Kukić, Goran Kukić i Aleksandra Ignjatović AleX (Headliner).

Članovi žirija (Wind Rock Up)/ Photo: AleX
Članovi žirija (Wind Rock Up)/ Photo: AleX

Bendovi su izvodili po tri pesme, žiri je pažljivo slušao, a publika je glasno i vatreno navijala za svoje favorite. Posle završenih nastupa i brojanja glasova (žiri i publika) naši domaćini, šarmantni voditeljski par – Daniela Stojanov i Kristian Petku proglasili su pobednika.

Pobednik prvog izdanja Wind Rock Up Festa je bend Jurka koji je pored nagrada obezbeđenih od strane organizatora, po izboru portala Headliner.rs dobio i direktan prolaz u finale Mobil Music Festa uz obavezu da snime mobilnim telefonom spot u jednom kadru za jednu od numera koje će svirati na festivalu.

[infobox title=’Jurka juri prema velikim stvarima’]

Jurka (Wind Rock Up)/ Photo: AleX
Jurka (Wind Rock Up)/ Photo: AleX

Jurka je rokenrol bend iz Čačka nastao krajem 2013. Iza sebe ima veliki broj klupskih svirki kaoi nastupa na festivalima širom Srbije (Belgrade Beer Fest, Gitarijada u Zaječaru, Priča Čačak, Summer Gig Čačak, Maglenijada Požega..). Za numeru “Ove reči” osvojili su nagradu za najbolju pesmu 2015. na Gitarijadi u Čačku.
Članovi benda: Sara Novčić (vokal), Jovan Kovačević (gitara), Aleksandar Simeunović (gitara, vokal) i Miloš Kučković (bubnjevi).[/infobox]

Drugo mesto zauzeo je novosadsko-kikindski M.U.K, a trećeplasirani je beogradski bend Sara Džesika Panker.

Posle proglašenja pobednika nastupio je najmirišljaviji boemski pank bend – Jorgovani. 

Jorgovani (Wind Rock Up)/ Photo: AleX
Jorgovani (Wind Rock Up)/ Photo: AleX

U nastavku festivala na Vršačkom jezeru, večeras će biti prikazan dokumentarni film “Novi talas – 40 godina posle” a zatim slede koncerti bendova Znoj, Iskaz, Partibrejkers i Zona katastrofe.

U subotu, 31. jula, slušaćemo Janu Ćosić, Wajz, Petra Milutinovića, Tanju Jovičević (Oktobar 1864) i Hladno pivo. Čast da zatvori ovogodišnje izdanje Wind Rock Festa pripalo je bendu Majkan.

Pogledajte ftoke sa prvog Wind Rock Up Festa;

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime