Završen jubilarni Arsenal, prvo (nadamo se i poslednje) online izdanje kragujevačkog festivala

0
268
Oglasi
ČBS/ Photo: Zoran Lazarević Laki (promo, Arsenal Fest)
ČBS/ Photo: Zoran Lazarević Laki (promo, Arsenal Fest)

Jubilarni Arsenal Fest 10 završen je u četvrtak nastupom alternativaca Larska na Garden Stageu, odakle su prethodnih večeri online bez prisustva publike, zbog globalne pandemije, emitovani nastupi Amire Medunjanin, Lee Dobričić, Čoveka bez sluha, KBO!, Nikole Vranjkovića, Kendija-Pabla Kenedija, Kruševac geta i Kanda kodže i Nebojše.

Za svega nekoliko dana, svirke iz kragujevačke “Zastavine bašte” privukle su oko 30.000 pregleda na YouTubeu, a broj će nastaviti da postojano raste zahvaljujući zabeleženim zaista odličnim nastupima koji su, u duhu tradicionalne raznovrsnosti Arsenala, išli od sevdalinki, preko repa i didžej seta, do panka i alternativnog roka.

Svi gore navedeni izvođači nastupiće ponovo pred publikom na Arsenalu 2021. godine, za koji su potvrđeni već i Gogol Bordello, Yngwie Malmsteen i Dubioza kolektiv, a čeka se uskoro definitivna potvrda bendova Placebo i Sum 41.

KBO!/ Photo: Zoran Lazarević Laki (promo, Arsenal Fest)
KBO!/ Photo: Zoran Lazarević Laki (promo, Arsenal Fest)

– Zahvaljujem se ljudima sa Arsenala što su i ovo uspeli da organizuju… Nama je ovo drugi, treći koncert ove godine i jako nam je važno da malo vremena provedemo i na bini… Ovo nam puno znači – poručio je Nikola Vranjković.

Frontmen KKN, Oliver Nektarijević zahvalio se publici Arsenala za sve prethodne godine kad je njegov bend nastupao na Arsenalu, dodavši:
– Svaki put mi je na Arsenalu bilo fenomenalno najviše zahvaljujući publici. Nadam se da se vidimo što pre u normalnim okolnostima, najdirektnije moguće, ako možemo svi na binu – to bi bilo najbolje!

Za repera Kendija-Pabla Kenedija online varijanta bila je “jedinstvena prilika” za prvi nastup na Arsenalu, duhoviti dvojac repera iz Kruševac geta istakli su da se zna da Arsenal “nosi atmosferu, ali Arsenal može i kući da se ponese”, dok je ekipi iz Larske svirka bez publike bila “čudna i neobična”, ali su se brzo navikli.

Frontmen pank rok benda ČBS Miki Radojević poručio je da treba da se “i dalje gaji ljubav prema Arsenalu, jer to je nešto naše”, a didžej Lea Dobričić da “sledeće godine rokamo jako!”

– Ako preteknemo Koronu sledeći Arsenal moraće se zvati Survivor Arsenal. Ko preživi doći će. Nadam se da ćemo preživeti i svi pevati “I Will Survive” pošto sam čuo da će to biti himna Arsenala 11 – rekao je KBO! frontmen Saša Vujić Vuja.

https://www.youtube.com/watch?v=o934tN9WuSY&feature=emb_logo&ab_channel=TVLongPlay

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime