Zavirite u stan Stonsa iz 1962. godine

0
287
Photo: rollingstones.com
Oglasi

Kada je Mik Džeger smišljao ideje o izložbi koja bi obuhvatila pet decenija dugu karijeru benda The Rolling Stones želeo je da ponovo oživi atmosferu koja je vladala u tim početnim danima. Zbog toga je tražio da se prekopira prvi londonski stan koji je delio sa drugim članovima grupe 1962. godine, sa sve prljavim sudovima, pivskim flašama i pločama bluza razbacanim po podu.

– To je zapravo najčudnija stvar… zgrada je još tu… nije srušena ili renovirana i nalazi se blizu mesta gde ja sada živim – rekao je Džeger i dodao da ona i sada miriše na ono vreme. A Čarli Vots je rekao da je bilo puno takvih mesta početkom 60-ih u kojima ljudi sada ne bi baš voleli da žive.

Photo: rollingstones.com
Photo: rollingstones.com

Stounsi su napravili i repliku svog studija za snimanje sa originalnim instrumentima za izložbu “Egzibicionizam – Roling Stounsi” koja je otvorena 12. novembra u Njujorku. Na njoj su izloženi i njihovi šareni kostimi sa turneja, Džegerova sveska sa pesmama, Kit Ričardsov dnevnik iz 1963. Godine, Votsov dečiji doboš i razne fotografije od postera do naslovnih strana časopisa.

Izložba u Njujorku će biti otvorena do 12. marta 2017. godine, a neki od eksponata su radovi Endija Vorhola, Aleksandra Mekvina i Džona Paskea koji je napravio njihov poznati logo sa jezikom.

– To je kao da se sudaraš sa sećanjima gde god ti padne pogled. Pođeš iza ćoška i pomisliš “a tu sam to ostavio”, bilo da li je reč o gitari ili komadu odeće, sve te na nešto podseća – rekao je Ričards govoreći o svojim sećanjima na taj period života i dodao da je bilo i nekih loših momenata, ali da su to uglavnom  lepa sećanja.

Izvor: Beta.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime