Zavirite u hologramski svet Frenka Zape koji uskoro stiže u Evropu… objavljen prvi promo video

0
211
Oglasi
Frenk Zapa/Photo: Promo
Frenk Zapa/Photo: Promo

Ovih dana predstavljena je nova video najava turneje u kojoj imamo priliku da zavirimo u “vaskrsnuće” ovog muzićkog genija.

Eyeillusion, kompanija koja je već predstavila hologramsku turneju pokojnog Ronija Džejmsa Dia, otkrila je sredinom prošlog meseca detalje ranije najavljene hologramske turneje “The Bizarre World of Frank Zappa” kojom planira da predstavi svet Frenka Zape, neponovljivog muzičkog genija. Kao fokus koncerta poslužiće sati dosad neobjavljenih snimaka Zapinih nastupa iz ’70ih, a ovaj materijal koji je u arhivima ležao 44 godine biće “suprotstavljen nečuvenim vizualima koji nude pogled u njegova kompleksna muzička dela”.

Ovih dana predstavljena je i nova video najava turneje u kojoj mamo priliku da zavirimo u to “vaskrsnuće”.

– Ja sam osoba koja voli da raditi ono što želi, svidelo se to drugima ili ne – kaže Zapa u novom videu. – Ono što činim je osmišljeno za ljude kojima se to sviđa, ne za one kojima se ne sviđa – nastavlja “hologram” decentno se obrušavajući na negativne komentare vezane za najavljenu turneju.

– The Zappa show će lestvicu podići još više. Najneverojatniji vizuelni show koji je ikada napravljen – tako je show predstavio Eyellusion, a jedan od Zapinih sinova, Ahmet Zapa, smatra da na ovaj način “nastavlja san svog oca”.

Turneja pod nazivom “The Bizarre World of Frank Zappa” s ukupno 100 nastupa počeće u aprilu nizom američkih nastupa dok se već u maju seli u Evropu. Prvi evropski datumi najavljeni su za Veliku Britaniju, a nakon njih slede predstavljanja u Belgiji, Holandiji i Španiji. Uz video projekciju legendarne muzičke ikone, u projektu i nastupima učestvovaće i muzičari koji su ranije sarađivali i svirali sa Zapom: Rej Vajt, Majk Kineli, Skot Tuns, Robert Martin, Ed Man i Džo “Vaultmeister” Travers, a hologramskom liku i bendu od krvi i mesa, pridružiće se i neki posebni gosti kao što je popularni gitarista Stivi Vaj. Najavljeno je i kako će publika moći da čuje neke dosad neobjavljene pesme.

HL/Izvor: mixer.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime