Zadužbina Džoija Džordinsona tužila Slipknot: Bezdušno zarađuju na njegovoj smrti…

0
181
Džoi Džordinson/Photo: www.joeyjordison.com
Oglasi

Zadužbina pokojnog Džoija Džordinsona tužila je članove Slipknota, Korija Tejlora i Šona “Clown” Krajana, zbog navodne zarade na osnovu smrti bubnjara, između ostalih optužbi.

Tužba je zapravo podneta u junu, ali je tek sada njen sadržaj otkriven od strane TMZ i Blabbermoutha. Tužbu, podnetu od strane Steamroller, Inc., koja je naslednik interesa Džordisona, tvrdi da Tejlor i Crajan nisu vratili “najmanje 22 predmeta” koji su pripadali pokojnom bubnjaru nakon što su “obećali da će vratiti sva Džordisonova lična dobra”.

U tužbi se tvrdi da su ti predmeti, uključujući “muzičke instrumente, opremu i garderober”, korišćeni “u putujućem muzeju Slipknota pod nazivom Knotfest i punili džepove profitom od odanih fanova Džordisona”.

Bubnjar Džoi Džordinson, jedan od osnivača Slipknota, preminuo u 46. godini

Takođe, tvrdi se da su Tejlor i Crajan pristali da vrate samom Džordisonu te predmete nakon njegovog izbacivanja iz Slipknota 2013. godine, pre njegove smrti 2021. godine. Delovi tužbe glase:

“Nakon što su ga iznenada izbacili iz Slipknota 2013. godine, Tejlor i Crajan su izričito obećali u pisanom dogovoru da će vratiti sva Džordisonova dobra u zamenu za njegovo obećanje da će odustati od određenih potraživanja protiv njih. Dogovor je sadržao neekskluzivnu listu širokih kategorija predmeta koje [Tejlor i Krajan] tvrde da su u njihovom posedu i koje će vratiti Džordisonu. [Tejlor i Krajan] su navodno ispunili dogovor vraćanjem određenih predmeta ali, nažalost, za Džordisona, [oni] su sproveli dogovor bez namere da ispune svoje obaveze prema istom i namerno sakrili od Džordisona da poseduju mnoge druge predmete koji pripadaju Džordisonu, a nikada mu ih nisu vratili”.

We love you, Joey… Slipknot se osmominutnim videom oprostili od Džoija Džordinsona

U podnesku se dalje navodi da su Tejlor i Krajan “bezdušno” postupali koristeći smrt Džordisona kao marketinško sredstvo za album Slipknota iz 2022. godine, “The End, So Far”:

“Dok su porodica, prijatelji i fanovi tugovali zbog gubitka legendarnog bubnjara, nijedan član benda nije izrazio saučešće Džordisonovoj porodici nakon njegove smrti. Umesto toga, Tejlor i Krajan su nemoralno pokušali da profitiraju od Džordisonove smrti. Slipknot je objavio novi album 2022. godine pod nazivom “The End, So Far”. Recenzije fanova albuma retko propuštaju priliku da žale za odsustvom Džordisona. Tejlor i Krajan su bezdušno koristili Džordisonovu smrt kao marketinško sredstvo za svoj novi album. Tejlor je javno posvetio “The End, So Far” Džordisonu, tvrdeći da mu je saznanje o njegovoj smrti ‘prijatno prišlo’ tokom pravljenja albuma. Tejlor je čak priznao da su on i Crajan loše postupili, u intervjuu govoreći fanovima da su ‘se nadali da će se pomiriti s njim, i to je jedna od onih stvari koje vam govore: šta god trebali da uradite, uradite sada, jer nikada ne znate kada ćete nekoga izgubiti’. Možda najgore od svega, Tejlor i Krajan javno su lagali fanove da su kontaktirali Džordisonovu porodicu da bi ih izrazili saučešće i ljubav prema Džordisonu posle njegove smrti. Ovo je bila potpuno netačna izjava i duboko uznemirujuća za Džordisonovu porodicu da čitaju takvu očiglednu laž na internetu. Jasno je da se Tejlor i Krajan nisu stvarno brinuli o Džordisonu ili njegovoj porodici; brinuli su se samo o sticanju publiciteta i prodaji novog albuma”.

Slipknot su opet tu, brutalniji nego ikada… Stigao prvi singl s albuma “The End, So Far”

Osim toga, tužba tvrdi da Tejlor i Krajan, nakon što su otpustili Džordisona iz benda, nisu pokazali saosećanje prema njegovoj borbi sa neurološkim poremećajem akutni transverzalni mijelitis.

“Oni su ga naglo izbacili iz Slipknota putem e-maila”, navodi se u tužbi.

Tejlor i Krajan odgovorili su putem svojih pravnih zastupnika, negirajući optužbe i tražeći da se tužba odbaci.

HL/Izvor: consequence.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime