Za sve koji vole zvuk gitare… Počinje takmičenje Muzičke omladine Beograda

0
198
Photo: pixabay.com
Oglasi

Međunarodno takmičenje Muzičke omladine Beograda (MTMO), 48. po redu, počinje danas u Kolarčevoj zadužbini i trajaće do 30. marta.

Ove godine takmičiće se gitaristi, a u žiriju će biti istaknuti solisti i pedagozi Georgi Vasilev iz Bugarske, Marija Livija Sao Markos (Brazil), Aleksander Svete (Austrija), Rafael Andia (Francuska) i Srđan Tošić (Srbija).

Na otvaranju nastupiće prošlogodišnji selektor i član žirija MTMO u disciplini flauta Ljubiša Jovanović, gitaristkinja i profesor Fakulteta muzičke umetnosti Vera Ogrizović i Aleksander Svete, a pozdravnu reč daće dr Dubravka Jovičić, pijanista, profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i član Upravnog odbora MTMO.

Prva etapa takmičenja je 22. i 23. marta, druga 25. i 26. marta, a finala su 28. i 29. marta, dok je dodela nagrada 30. marta kada će u pratnji Simfonijskog orkestra RTS pod dirigentskom palicom Bojana Suđića nastupiti laureati takmičenja.

Tom prilikom će i Ogrizović izvesti delo “Tišina” Dušana Bogdanovića.

Photo: Promo
Photo: Promo

Fond za prvu, drugu i treću nagradu u vrednosti od 400, 300 i 200 hiljada dinara obezbedilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Društvo za promociju muzike i kulture – IMK Vienna upriličiće za pobednika 48. MTMO koncert u prestižnoj dvorani Smetana hol u Pragu u oktobru i laureat će nastupiti u pratnji Simfonijskog orkestra Karlove Vari.

Nagradu će pobedniku 30. marta u Kolarčevoj zadužbini uručiti lično predsednik udruženja Sundiog Kvon.

Najuspešniji takmičar iz Srbije na poklon će dobiti gitaru ručne izrade iz majstorske radionice Miće Grkovića.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime