Za korak bliže… Ukrajinski Straytones 3. oktobra u Svilajncu

0
208
Oglasi
Straytones/ Photo: Promo (Rođen Negde Dole)
Straytones/ Photo: Promo (Rođen Negde Dole)

Udruženje građana Rođen Negde Dole nastavlja realizaciju projekta “Za korak bliže” (pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac), novim iznenađenjem za ljubitelje žestokog rokenrola u Svilajncu.

Posle izuzetnog koncerta ruskog ska/pank benda Plush Fish, 3. oktobra iz Ukrajine stiže Straytones, još jedna vrhunska rokenrol grupa  sa teritorije bivšeg SSSR.

U poslednje dve decenije na teritoriji bivšeg SSSR-a, pojavio se veliki broj modernih rokenrol bendova različitih muzičkih žanrova, koji su se talentom, originalnošću i muzičkim kvalitetom nametnuli publici na svetskoj andergraund sceni.

Straytones u Srbiju stiže u okviru svoje velike Evropske turneje  (Češka, Slovačka, Portugalija, Španija, Francuska, BIH, Slovenija, Mađarska ), a nastup u Svilajncu im je jedini u našoj zemlji.

Straytones/ Photo: Promo (Rođen Negde Dole)
Straytones/ Photo: Promo (Rođen Negde Dole)

Straytones je psihodelični/stoner/rok trio iz Kijeva (Ukrajina), nastao  2012. godine. Na njihovu muziku  najviše su uticali rok bendovi iz šezdesetih godina ( Yardbirds, 13th FLoor Elevators, Jefferson Airplane ), hipici i moderne neo psihodelične vibracije ala King Gizzard & the Lizard Wizard.

Publika i kritika ih svrstavaju u najveće nade ovog muzičkog žanra predviđajući im veliki uspeh na zapadno evropskom muzičkom tržištu.

Njihov album prvenac istog naziva kao i bend “Straytones”, objavljen 2017 godine dobio je najbolje ocene i ušao u top 10 najboljih ostvarenja te godine u Ukrajini.

Pored pomenutog albuma bend je objavio i dva EP-ja – “Blossom” (2012) i “Dark Lord! Here Comes Bell-Man!” (2019).

Brojne turneje kao i nastupi na mnogim festivalima širom Evrope garancija su dobre svirke i atmosfere koju priređuju na svojim koncertima.

Kao što smo već naveli u tekstu, koncert  je na programu 3. oktobra, mesto održavanja je Lobi Bar, početak je zakazan za 20:00 časova, a ulaz je donacija (preporučeno 200 dinara).

Predgrupe gostima iz Kijeva su bendovi Sefrango OMB i DREŠ iz Petrovca na Mlavi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime