You stupid… life: Život glavnog glumca kultne serije “Alo, Alo!”, bio je daleko od komedije

0
372
Oglasi
Gorden kle/Photo: printscreen
Gorden kle/Photo: printscreen

Britanski glumac Gorden Kej, najpoznatiji po ulozi Renea Artoa u kultnoj seriji “‘Allo ‘Allo!”, preminuo je 23. januara 2017. Imao je 75 godina.

Kultna serija se prikazivala od 1982. do 1992. godine na BBC-ju, a vrlo je gledana bila i u drugim državama, pa tako i u Srbiji. Radnja ratne komedije vrtela se oko Renea Artoa, vlasnika kafića u malom francuskom mestu koji za vreme nemačke okupacije tokom Drugog svetskog rata pomaže pokretu otpora. Serija je naveliko koristila i ismevala uvrežene stereotipe o Nemcima, Francuzima, Englezima (i delom Italijanima), što su gledaoci odlično prihvatili.

Privatan život Gordena Keja bio je, međutim, daleko od komedije.

Gordon Kej/Photo: YouTube printscreen
Gordon Kej/Photo: YouTube printscreen

Tokom zvanično najjače oluje u Evropi, koja je zahvatila i Veliku Britaniju 1990. godine doživeo je tešku povredu nakon što se deo drvene reklame odlomio, probio vetrobran njegovog automobila i zabio mu se u čelo.

U svojoj autobiografiji “Rene i ja: nešto kao autobiografija” (Rene & Me: A Sort of Autobiography) koju je objavio 1989. godine pisao je kako je od stidljivog klinca iz radničke porodice u Jorkširu postao ekstravagantni Rene. Priznao je i da je najveći udarac za njega bio kada su tabloidi otkrili da je homoseksualac, te kako se kroz život nosio sa činjenicom da je “mali, debeli, gej mladić iz radničke porodice”. U svojoj autobiografiji pisao je i o tome kako ga je Britansko udruženje glumaca greškom proglasilo za Gordona, iako je njegovo pravo ime Gorden.

Jedan njegov rođak ispričao je posle njegove smrti:

– Ono što malo ljudi zna jeste da je Gorden patio od teškog oblika demencije i da u svojim poslednjim danima nije prepoznavao nikog od bližnjih i prijatelja. Nije prepoznavao ni sebe, stajao je na nogama i pričao, ali nije nas više poznavao. Govorio je razne stvari, ali to ništa nije imalo smisla. Bio je u nekom svom malom svetu. Nisam previše tužan jer je njemu smrt došla kao blagoslov. Nije bilo šanse da mu se stanje poboljša – rekao je te 2017, kada nas je Rene napustio, njegov rođak.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime