Vreme za odlazak došlo je… Bjesovi objavili da prestaju sa radom, razlog – nepoznat

0
1181
Bjesovi/ Photo: Saša Lalić
Oglasi

Kultni rock bend Bjesovi iz Gornjeg Milanovca objavio je da prestaje sa radom.

Bend je ovo saopštio na svojoj Fejsbuk stranici uz poruku, koja podseća na neki njihov stih, “Vreme za odlazak došlo je”. Za sada nisu poznati razlozi za ovu odluku.

Samo dva dana pre ove objave, na istoj FB stranici pojavila se objava sa fotografijom Zorana Marinkovića Marinka, i sa samo jednom relju – Nemam…

Sada se to tumači kao najava onoga što je potom objavljeno.

Bjesovi su, oformljeni 1987. godine, a od početka su privukli pažnju postavom sa dva pevača i nesvakidašnjim živim nastupima.

Šira javnost čula je za njih posle pobede na Gitarijadi u Zaječaru 1993. godine, a od tada do danas izgradili su imidž jednog od najcenjenijih bendova na ovim prostorima. Tokom karijere objavili su šest albuma, a kretali su se u okvirima alternativnog roka i grandža, koji je imao presudan uticaj na njihov zvuk. Pamtiće se njihov bezimeni drugi album iz 1994. godine, njegov naslednik, “Sve što vidim i sve što znam” iz 1997. godine, kao i “Bolje ti” iz 2009.

HL INTERVJU – Zoran Marinković Marinko (Bjesovi): Ne znam, ništa mi nije jasno… a i muka mi je malo…

Bend je predvodio, kako svojim vokalom tako i svojom upečatljivom pojavom Zoran Marinkovič, koji je u drugoj fazi benda, posle 2000. godine, postao jedini pevač. Za sebe voli da kaže da je multidisciplinarni umetnik, dok su fanovi benda u njemu više videli gurua nego klasičnog vokala benda.

Kult benda se stvorio na uvek punim koncertima, koji su za fanove bili neka vrsta hodočašća. Na njihovim krilima se i pronosila reč o novim albumima i pesmama koje su stizale. Pored pobeda na gitarijadi, bend je osvajao i prestižne titule na godišnjim namagrada Radija 202. Hit godine su osvojili 2009. godine, sa pesmom “Bolje ti”. Ista pesma je na tom radiju izglasana i kao treća najbolja pesma 21. veka Srbije i ex-YU.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime