Voters objavio još dve pesme sa albuma “The Dark Side of the Moon Redux” koji stiže 6. oktobra…

0
155
Rodžer Voters, screenshot YouTube
Oglasi

Rodžer Voters, osnivač i nekadašnji basista benda Pink Floyd, objavio je najnoviji singl kao najavu za svoj predstojeći album “The Dark Side of the Moon Redux”.

“Speak to me” i “Breathe” su prve dve pesme na originalnom izdanju albuma iz 1973. godine, “The Dark Side of the Moon”. Prva pesma, jedna od retkih čiji je autor Nik Mejson, traje nešto više od jednog minuta i služi kao uvod za album.

Rodžer Voters objavio novu verziju legendarne pesme Pink Floyda “Time” i… drugačija je…

Ove dve pesme se besprekorno prepliću jedna sa drugom i često se smatraju za jednu, kompletnu numeru.

Voters je ponovo snimio ove pesme kao deo svog reinterpretiranog albuma nakon pesama “Money” i “Time”. “Money” i “Us and Them” bile su jedine pesme koje su objavljene kao singlovi sa originalnog albuma.

Nik Mejson o novoj Votersovoj verziji “The Dark Side Of The Moon”: Iritirajuće, apsolutno briljantno…

Kao što možemo da čujemo, nova verzija pesme “Speak to me” Rodžera Votersa, počinje stihovima pesme “Free Four” sa njihovog albuma iz 1972. godine pod nazivom “Obscured By Clouds”.

Album “The Dark Side of the Moon Redux” će biti objavljen 6. oktobra putem izdavačke kuće SGB Records. Ovo izdanje će sadržati nove snimke deset originalnih pesama i novu kompoziciju od 13 minuta inspirisanu ovim seminalnim izdanjem.

– Originalni ‘Dark Side Of The Moon’ na neki način zvuči kao žaljenje bića koje stari. Ali mi smo bili tako mladi kad smo ga napravili, i kad pogledate svet oko nas, očigledno da poruka nije opstala. Zato sam počeo da razmišljam šta bi mudrost osamdesetogodišnjaka mogla doneti u reinterpretiranoj verziji – priča Voters.

A ovako je sve počelo… Voters ponovo snimio “The Dark Side of the Moon”, pa se javili Gilmur i njegova žena, pa Rusi…

– Kad sam prvi put spomenuo ideju o ponovnom snimanju albuma ‘The Dark Side Of The Moon’ Gasu i Šonu, oni su mislili da sam lud, ali što smo više razmišljali o tome, to češće nam se javljala misao: ‘Zar to nije suština?’. Izuzetno sam ponosan na ono što smo stvorili, delo koje može ponosno stajati uz original, ruku pod ruku, pola veka kasnije.

Voters će premijerno izvesti novi album na koncertu u londonskom Palladiumu 8. oktobra.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime