Vodimo vas u Muzej ugroženih zvukova…

0
161
Photo: savethesounds.info
Oglasi

Kako se tehnologija razvija, tako se menjaju i zvukovi koje povezujemo s našim omiljenim uređajima. Sećate li se kako je zvučala pisaća mašina, prvi štampači, konektovanje na internet putem dial-upa?

Ako ste ponekad nostalgični i želite da ponovo čujete ove zvukove, koje verovatno više nikada nećete čuti u stvarnom svetu, jednostavno posetite virtuelni Muzej ugroženih zvukova i kliknete na sliku uređaja koji želite da čujete.

Muzej je “otvoren” 2012. godine, a njegov kreator je Brendon Čilkat koji je samo želeo da sačuva neke od zvukova iz svoje mladosti, kao što je skoro svima poznat zvuk gužvanja kasete koja se zaglavi u videu.

Photo: savethesounds.info
Photo: savethesounds.info

Ustvari, Čilkat nije jedna osoba. To je pseudonim za tri studenta (Fil Hadad, Meribet Ledezma i Greg Elvud) koji opisuju nastanak ideje kao klasični “Aha!” trenutak.

Iako muzej za sada ima ograničenu količinu zvukova, njegovi kreatori tvrde da imaju “desetogodišnju” strategiju u okviru koje planiraju da dodaju još mnoštvo drugih zvukova koji se u današnjem svetu više jednostavno ne čuju.

Pa, svratite do Muzeja ugroženih zvukova. Dovoljan je samo jedan klik.

Photo: savethesounds.info
Photo: savethesounds.info

Izvor: cdm.me

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime