VLATKOVO “PUTEŠESTVIJE”… Plakati iz karijere čuvenog gitariste na izložbi u Skoplju

0
324
Oglasi
Vlatko Stefanovski/ Photo: Teodora Ćirić
Vlatko Stefanovski/ Photo: Teodora Ćirić

Od 2. do 7. septembra u Skoplju biće organizovana velika izložba koncertnih i promotivnih postera iz karijere Vlatka Stefanovskog naslovljena kao “Putešestvije”. Izložba će biti postavljena u Muzeju grada Skoplja, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, radi se o izložbi koncertnih i promotivnih postera iz lične kolekcije i arhive Vlatka Stefanovskog, a mnogi od tih postera krase njegov dom.

Vlatko Stefanovski iza sebe ima karijeru koja traje više od 40 godina i izložba mapira njegovu karijeru od samih početaka sa grupom Leb i Sol, ali uključuje i njegovu solističku karijeru koja je započela devedesetih i od tada se razgranala na ogroman broj različitih projekata i koncerata. Sama izložba spaja različite vremenske periode, geografska podneblja i emocije.

Vlatko Stefanovski, Putešestvije plakat
Vlatko Stefanovski, Putešestvije plakat

Izložba “Putešestvije” je deo filmskog festivala Skopje Cinema City, festivala muzičkih dokumentarnih filmova, na kojem će se u okviru programa prikazivati filmovi u kojima je gitara kao instrument u fokusu. Za pet dana biće prikazano 10 filmova, koji će na unikatan način prikazati autore i njihove živote u odnosu na ovaj instrument.

Pored izložbe, na otvaranju filmskog dela, 3. septembra u Kinoteci Makedonije nastupiće Vlatko Stefanovski u solističkom izdanju.

Festival organizuje udruženje Nomad Art.

HL/Izvor: FoNet

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime