VIŠE OD 100 BENDOVA NA BEER FESTU 2019, a među njima Negativ (posle 8 godina), Brkovi, Elemental, Zoster…

0
311
Oglasi
Negativi/Photo: Beer Fest promo
Negativi/Photo: Beer Fest promo

Negativ, Brkovi, Nikola Vranjković, Elemental, Zoster… samo su neki od više pd 100 bendova iz zemlje, regiona i sveta koji će nastupiti na četiri bine na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu.

Grupa Negativ se, posle pet godina pauze, na velika vrata vraća na muzičku scenu Srbije. Na Beer Festu nastupaju po treći put, a poslednji put su na Main stageu svirali pre osam godina. Ivana Peters važi za najbolji vokal na srpskoj muzičkoj sceni, a pesme Negativa su buntovne i nabijene energijom koja će u petak 16. avgusta zapaliti Ušće.

Dve decenije zvuči kao jedan ogroman period, ali meni deluje kao da smo juče bili u malom podrumu ’99. i svirali dok je trajala vazdušna opasnost. Možda smo mogli bolje, možda više ili drugačije, ali smo bili iskreni u tome što smo svirali. Jedan od omiljenih festivala je baš Beer Fest, koji okuplja ogromnu i vernu publiku. Ta energija će nam biti dodatni vetar u leđa da se ponovo srećemo sa našim fanovima češće i da podelimo sa njima neke nove pesme i stihove – izjavila je Ivana Peters.

Brkovi već 15 godina svoju popularnost grade muzikom koju nazivaju “turbopunkfolkwellness i spa“. Od lokalnog benda su prerasli u jedan od najtraženijih bendova u regionu, jer je svaki njihov nastup drugačiji i beskompromisan, a u svojim hitovima na duhovit način spajaju turbofolk sa rokom i hevi metalom. Za Brkove je Beer Fest jedan od omiljenih festivala.

– Kada smo prošli put nastupali na Beer Festu organizator je kazao da je naš nastup bio jedan od najzapaženijih. Osim toga, oboren je i rekord u posećenosti festivala. Te večeri na Ušću nas je pratilo 126.000 ljudi. Nikada nećemo zaboraviti tu noć! Nadam se da će i ovog puta biti jednako veličanstveno. Daćemo sve od sebe. Jedva čekamo 16. avgust! – izjavio je Shamso 69.

Brkovi/Photo: Beer Fest promo
Brkovi/Photo: Beer Fest promo

Poslednjeg dana festivala na glavnoj bini će nastupiti još jedan bend iz Hrvatske, koji beogradska publika izuzetno voli – Elemental. Najbolji “element” njihovog stvaralaštva je iskrenost i potreba da ukažu na to da svi mladi ljudi sa ovih prostora imaju iste probleme i da je potrebno da se povežu, poštuju i cene, što su od prvog dana postulati i Belgrade Beer Festa. Zato im je veoma važno da sa publikom imaju odličnu komunikaciju i prenesu pozitivne stavove koje zastupaju.

– Jedva čekamo povratak na Beer Fest u Beogradu! Svirali smo prije nekoliko godina i baš nam se urezalo u sjećanje – ispred nas more ljudi, ogromna pozornica, sjajan razglas i puno pozitive! Takvi se nastupi ne zaboravljaju. Vidimo se uskoro ponovno, Beograde! – rekla je Remi Priselac.

Elemental/Photo: Ivan Sejic, promo
Elemental/Photo: Ivan Sejic, promo

I ove godine će se, pored Main stagea, koncerti uporedo odvijati i na Alternative stageu na kome će nastupiti takođe sjajni bendovi.

U četvrtak 15. avgusta nastupiće Nikola Vranjković. Nikola svojom muzikom prevazilazi granice prostora i vremena, a njegov poslednji album “Veronautika” je po glasovima radijskih slušalaca proglašen za najbolji album 2017. godine.

Tačno u ponoć u subotu 17. avgusta na Alernative stageu će nastupiti mostarski rege bend Zoster. Svojom muzikom bend prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, što najbolje iskazuju kroz rege i pop muziku.

Stotine hiljada posetilaca će i ove godine okupirati Ušće i pet dana se provoditi na najboljim rock koncertima u regionu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime